Oranje loot Duitsland ook in de EK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
2 december, 12:15

Nederland treft net als in de Nations League Duitsland als tegenstander. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal heeft voor de EK-kwalificatie opnieuw geloot tegen Duitsland. De ploegen troffen elkaar ook tijdens de Nations League. De andere tegenstanders in groep C zijn Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland.

Duitsland had zich niet als groepshoofd geplaatst voor de kwalificatie nadat het als laatste was geëindigd in de poule met Nederland en Frankrijk. Oranje won thuis met 3-0 van de Duitsers en speelde uit met 2-2 gelijk.

Nuno Gomes pakte het balletje van Nederland tijdens de loting. — Foto: UEFA

EURO 2020

Het toernooi in 2020 kent 24 deelnemers en wordt gespeeld in twaalf landen, maar geen van de organiserende landen is automatisch gekwalificeerd voor het eindtoernooi. De kwalificatiecyclus voor loopt van maart 2019 tot november 2019. De beste twee landen van elke groep kwalificeren zich voor het eindtoernooi. Hiermee zijn de eerste twintig deelnemers van de in totaal 24 deelnemers voor EURO2020 bepaald. De overige landen komen vanuit de play-offs van de Nations League. Als groepswinnaar heeft Nederland hiermee automatisch een vangnet.

In de Johan Cruijff ArenA vinden vier duels van het EK plaats: driep groepsduels en een wedstrijd in de achtste finale. De halve finales en de finale van EURO2020 worden gespeeld in het grootste stadion van EURO2020. In het Wembley Stadium vindt na een maand voetbalspektakel door heel Europa het slotstuk plaats.

Loting EK-kwalificatieBekijk de volledige loting op de website van de UEFA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven