Alles wat je moet weten over de Nations League-finales

KNVB Media
KNVB Media
19 november, 23:15

In juni zal er gespeeld worden om de allereerste Nations League-trofee. - Foto: KNVB Media

Door de het 2-2 gelijkspel tegen Duitsland heeft Oranje groep A1 van de Nations League gewonnen. Daarmee heeft het zich ook geplaatst voor het Final Four-toernooi van deze competitie. In dit artikel geven we antwoord op de belangrijkste vragen.

Waar en wanneer is het Final Four-toernooi?

Het toernooi wordt in Portugal georganiseerd. Op woensdag 5 en donderdag 6 juni worden de halve finales gespeeld, op zondag 9 juni de strijd om de derde plaats én de finale. De wedstrijden worden in het Estádio do Dragão van FC Porto en het Estádio D. Afonso Henriques van Vitória Guimarães gespeeld.

Het Nederlands elftal is aanwezig op de eerste editie van de Nations League-finales.

Wie doen er nog meer mee?

Portugal, Engeland en Zwitserland hebben de andere groepen in Divisie A gewonnen en zich daarmee gekwalificeerd voor de Nations League-finales.

Kan Oranje zich op dit toernooi kwalificeren voor het EK?

Nee. De inzet van het Final Four-toernooi is de Nations League-trofee. Pas als het Nederland niet lukt om zich volgend jaar via de kwalificatiegroep te plaatsen voor het EK, krijgt het sowieso in maart 2020 via de play-offs nog een kans om zich te plaatsen. Hier strijden de vier beste landen uit Divisie A die zich dan nog niet hebben geplaatst voor het EK om één ticket.

Wanneer is de loting?

Maandag 3 december, een dag na de loting voor de EK-kwalificatie, wordt er in Dublin geloot voor de halve finales. Omdat er ook een wedstrijd om de derde plaats is speelt Oranje sowieso twee wedstrijden in Portugal.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven