Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Goed resultaat Oranje tegen buurman België

KNVB Media
KNVB Media
16 oktober 2018, 22:45

Oranje komt in Brussel op 1-1 tegen België. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal heeft drie dagen na de eclatante 3-0 overwinning op Duitsland opnieuw een goed resultaat behaald tegen een buurland. In Brussel werd ’s werelds beste ploeg België in een oefenduel op 1-1 gehouden.

België is bezig aan het beste kalenderjaar ooit. De Zuiderburen werden afgelopen zomer derde op het WK in Rusland en zijn de trotse koploper van het FIFA-klassement. Kortom: de beste ploeg van de wereld van dit moment.

Er viel voor Oranje dus voldoende te halen in deze oefenpartij: een berg vertrouwen en een nieuwe bevestiging van de opgaande lijn van de laatste wedstrijden.

Veranderingen

De opstelling van Oranje was op zes plaatsen veranderd ten opzichte van de jubelpartij tegen Duitsland (3-0 winst). Deels wegens lichte blessures, deels omdat bondscoach Ronald Koeman andere spelers aan het werk wilde zien.

Zo waren er basisplaatsen voor Nathan Aké, Stefan de Vrij, Donny van de Beek, Kevin Strootman, Quincy Promes en Danjuma Groeneveld. Ook bij België waren er de nodige wijzingen, maar de entree van spelers als Axel Witsel, Dries Mertens, Eden Hazard en Romelu Lukaku verraadde toch voldoende klasse.

 De elf van Oranje, voorafgaand aan België-Nederland. 

De vijfde minuut, het eerste gevaar, meteen raak. Eden Hazard joeg de Nederlandse defensie op hol en via het hoofd van Van de Beek belandde de bal op de slof van Dries Mertens. De oud-PSV’er vuurde een raket af, die in de kruising belandde.

Belgische storm

Wat volgde was een soort van Belgische storm, waarbij de Nederlandse verdedigers vol aan de bak moesten. Toen de wind wat ging liggen, kwamen de Nederlandse aanvallers vaker in beeld. Memphis bijvoorbeeld, de smaakmaker tegen Duitsland, schoot de bal op de schoenen van België-doelman Simon Mignolet.

Drie minuten later: een prachtige counter van Nederlandse makerlij. Van de Beek – Promes – Memphis en als eindstation Arnaut Danjuma Groeneveld. De aanvaller van Club Brugge schoot de bal in zijn tweede interland meer dan beheerst binnen: 1-1.

Arnaut Danjuma Groeneveld op weg naar zijn eerste interland-goal. 

Een doelpunt met een positieve uitwerking, zo bleek. Niet veel later schoot Quincy Promes na een knap schot tegen de paal. Aan de overkant schoof Eden Hazard – het Belgische wonderkind – de bal naast het doel van Cillessen.

Debuut

Na rust was daar het debuut van Pablo Rosario. De PSV’er maakte zijn entree in de Derby der Lage Landen, net als Hans Hateboer. België nam opnieuw het initiatief – waarbij Cillessen een aantal keer handelend moest optreden.

Maar gaandeweg was daar weer de veerkracht van de brigade van Ronald Koeman, dat brutaal de overhand nam en loerde op de overwinning. En was het dicht bij een tweede treffer via kopballen van Aké en Rosario.

Memphis speelde, net als tegen Duitsland, een ijzersterke wedstrijd. 

Het bleef bij 1-1 in het Koning Boudewijn Stadion. Bondscoach Ronald Koeman kwam voor een resultaat en kreeg een resultaat. Een remise tegen België, de nummer één van de wereld, daar zal tevreden over zijn.

Opnieuw een fraaie opsteker op weg naar de beslissende fase van de Nations League. Volgende maand speelt Oranje tegen Frankrijk (thuis) en tegen Duitsland (uit).

Samenvatting Samenvatting Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd tussen België en Nederland!

Statistieken Statistieken Bekijk de statistieken van België-Nederland

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen