Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Trouwe Oranjefans gehuldigd tijdens Nederland-Duitsland

KNVB Media
KNVB Media
15 oktober 2018, 12:45

Trouwe Oranjefans, samen met bondsridder Van der Vaart - Foto: KNVB Media

De KNVB heeft afgelopen zaterdag niet alleen ex-internationals Dirk Kuyt en Rafael van der Vaart gehuldigd, maar ook 16 trouwe supporters. Wanneer een fan 100, 200 of 300 keer in het stadion Oranje heeft aangemoedigd, wordt hij of zij binnen twee jaar op het veld gehuldigd. Zij ontvingen een uniek jubileumshirt uit handen van Michael van Praag.

Gert Grimmius bezocht maar liefst 300 interlands van het Nederlands elftal. Zijn eerste interland was de wedstrijd tussen Nederland en Joegoslavië op 11 oktober 1970. Gert voelde zich tijdens de huldiging vereerd.

“Dit is een fantastische ervaring. Het gevoel van saamhorigheid is geweldig. Samen zijn wij één. Samen zijn wij Oranje.”

Liesbeth Donkelaar bezocht 150 interlands. Haar eerste trip was het EK 1996 in Engeland. “Om samen deze trips te maken, dat is het mooiste wat er is. We zien zoveel, we zijn samen en het blijft geweldig om onze Oranje mannen te zien spelen.” Het WK 2010 in Zuid-Afrika was Liesbeth haar hoogtepunt. “Het land, de cultuur, maar natuurlijk ook de fantastische tweede plaats. Die trip zal ik nooit meer vergeten.”

De andere fans die ook werden gehuldigd, waren Erik van den Boer, Paul van der Werf, Erwin Laan, Jelle Rienstra, Arthur Grooten, Gert Woltjer, Leon van der Wilk, Yuri Baart, Eus van der Vliet, Kees Verhagen, Paul Hirschel, Jan Baart, Fienus Baas en Jac van Laar. 

Wedstrijdstatistieken

Wanneer het om wedstrijdstatistieken gaat, staat Leon van der Wilk vooraan. Leons eerste wedstrijdbezoek was op 25 maart 1987. Hij bezocht niet alleen 175 interlands van het Nederlands elftal, ook hield hij alles bij in een Excel bestand, zoals het aantal gewonnen wedstrijden, het aantal doelpunten en het aantal toeschouwers.                                                    

Leon van der Wilk, de man van de statistieken— Foto: KNVB Media

Een aantal fans bezoeken al ruim 40 jaar interlands van het Nederlands elftal. Jan Baart heeft 225 interlands bijgewoond, waarvan de eerste op 10 oktober 1971 plaatsvond. Jac van Laar, goed voor 275 interlands, bezocht zijn eerste wedstrijd op 19 november 1972. Fienus Baas bezocht op 22 augustus 1973 zijn eerste interland. Zijn teller staat inmiddels op 250 interlands.

Ook een superfan worden? Vraag dan de Oranje clubcard aan! Profiteer van 10% korting op tickets en spaar punten voor eindtoernooien.

 

De Oranje ClubCard, exclusief voor Oranjefans

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen