KNVB schorst Jordan Teze na spuugincident

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober, 17:45

Jordan Teze is verwijderd uit de selectie van Oranje onder 20. - Foto: KNVB Media

Op last van de KNVB-directie is Jordan Teze met onmiddellijke ingang verwijderd uit de selectie van Oranje O20. De 19-jarige verdediger van PSV spuugde vrijdag na afloop van de met 1-1 gelijk gespeelde uitwedstrijd tegen Duitsland naar een van zijn tegenstanders.

"Dit is ongeveer het laagste wat je als sportman kunt doen bij een tegenstander. Een ongelooflijk slecht voorbeeld. Dat tolereren we niet, dus is hij uit de selectie verwijderd", aldus Eric Gudde, die de beslissing vandaag samen met zijn directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma nam. Aanstaande dinsdag speelt het team van coach Bert Konterman in Katwijk tegen zijn leeftijdgenoten. "Teze is er dan dus niet bij, hoe lang hij geschorst blijft, bepalen we nog nader", aldus de directeur betaald voetbal.

Eerder op de dag had Konterman ook al namens zijn speler en namens de KNVB officieel excuses gemaakt aan de Duitsers. "Goed dat dat gebeurde, maar het was voor zo’n lage actie onvoldoende", zo sprak Gudde later op de dag. "Hier past onmiddellijk straf."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven