Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Tien feiten over Nederland - Duitsland

Stephan Oexman
KNVB Media
13 oktober 2018, 11:00

Ryan Babel is één van de vijf spelers uit de huidige selectie die al eens eerder tegen Duitslands speelde. - Foto: KNVB Media

Voor de 41e keer staan Nederland en Duitsland vanavond, zaterdag 13 oktober, tegenover elkaar. Een vooruitblik op het Nations League-duel aan de hand van tien feiten.

  • Nederland en Duitsland troffen elkaar 40 keer eerder. Oranje won er tien, vijftien keer eindigde het gelijk en eveneens 15 keer won Duitsland.
  • Het laatste treffen tussen beide landen was op 14 november 2012 in Amsterdam. Dat vriendschappelijke duel eindigde in een 0-0 gelijkspel.
  • Voor Joachim Löw wordt het zijn 168e wedstrijd als bondscoach van Duitsland. Daarmee verbetert hij het record van Sepp Herberger, die bij 167 wedstrijden bondscoach was namens Duitsland.

Joachim Löw zit voor de 168e keer als bondscoach langs de lijn bij Duitsland.

  • Als Matthijs de Ligt in actie komt, wordt hij de jongste international sinds 1933 met tien interlands achter zijn naam. Alleen Jan van Breda Kolff in 1912 en Mauk Weber in 1933 waren tijdens hun tiende interland jonger dan Matthijs de Ligt vandaag is (19 jaar en 62 dagen).
  • Ryan Babel was in zijn laatste acht interlands direct betrokken bij vijf doelpunten. In die duels scoorde hij twee keer en gaf hij drie assists.
  • Dit jaar debuteerden er tot nu toe zes spelers in Oranje. Steven Bergwijn, Arnaut Danjuma Groeneveld, Denzel Dumfries en Pablo Rosario kunnen zich zaterdag daar mogelijk bijvoegen. De laatste keer dat er in een kalenderjaar minimaal tien spelers hun debuut maakten in Oranje was in 2013 (elf).
  • Van de huidige selectie hebben vijf spelers al eens eerder tegen Duitsland gespeeld: Babel, Strootman, De Vrij, Luuk de Jong en Wijnaldum.

Als Matthijs de Ligt in actie komt, wordt het zijn tiende interland.

  • Duitsland kwam in vijf van de laatste elf interlands niet tot scoren. Dat is even vaak als in de 41 interlands daarvoor.
  • Nederland hield in de laatste elf interlands in de Johan Cruijff ArenA slechts één keer de nul; iets meer dan een jaar geleden, tegen Zweden (2-0).
  • Oranje kan rekenen op de steun van een uitverkocht huis. De laatste kaarten werden afgelopen woensdagochtend verkocht.

Het duel begint om 20.45 uur en wordt live uitgezonden op NPO 1. De wedstrijd staat onder leiding van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakir.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen