Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vier jongensdromen komen uit; Oranjedebutanten zingen Broederliefde

KNVB Media
KNVB Media
9 oktober 2018, 10:45
1:44

Denzel Dumfries arriveert op de KNVB Campus in Zeist, op weg naar de eerste kennismaking met Oranje. - Foto: KNVB Media

Liefst vier jonge aspirant-internationals meldden zich maandag voor het eerst bij de selectie van het Nederlands elftal. Het PSV-trio Denzel Dumfries, Steven Bergwijn en Pablo Rosario arriveerde in opperbeste stemming. Ook Arnaut Danjuma Groeneveld was vol ambitie voor de interlands tegen Duitsland en België. "Ik wil geen eendagsvlieg zijn."

Ongeslagen koploper met PSV, spelen in de Champions League en nu Oranje. De jonge talenten Bergwijn, Dumfries en Rosario beleven tot dusver een superseizoen. "Ik ben blij dat we hier zijn. Dit is toch een jongensdroom natuurlijk", beaamt de jarige Bergwijn die al een song in zijn hoofd heeft. Wie nieuw is bij Oranje, moet namelijk volgens traditie de microfoon pakken. "Het wordt Broederliefde, met Jetlag."

Eendagsvlieg

Ook de ster van Arnaut Danjuma Groeneveld rijst razendsnel.  Vorig seizoen voetbalde hij nog in de Jupiler League - de huidige Keuken Kampioen Divisie - maar na zijn transfer naar Club Brugge kwam hij al rap in het vizier van bondscoach Ronald Koeman.

"Een geheim? Heb ik niet. Wel geloof in mezelf", zegt Groeneveld. "Gewoon elke dag mijn stinkende best gedaan en ik ben blij met het resultaat. Ik kom nu hier om mezelf te bewijzen, want ik wil geen eendagsvlieg zijn. En natuurlijk hoop ik dat ik mijn debuut kan maken."

Arnaut Danjuma Groeneveld meldt zich vol zelfvertrouwen bij Oranje.

 

Twee keer burenstrijd

Het Nederlands elftal treedt zaterdag 13 oktober om 20.45 uur aan tegen Duitsland. Plaats van handeling is de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam. Het betreft Oranjes eerste thuiswedstrijd in het kader van de UEFA Nations League. Na het duel met de Duitsers reist Oranje naar Brussel waar dinsdag 16 oktober een vriendschappelijke ontmoeting staat gepland met de Rode Duivels. In het Koning Boudewijnstadion klinkt het eerste fluitsignaal om 20.45 uur.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen