Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ryan Babel knokt zich terug naar vijftig interlands

KNVB Media
KNVB Media
7 september 2018, 19:00
3:10

Ryan speelde tegen Peru zijn vijftigste interland. - Foto: KNVB Media

In de schaduw van het afscheid van Wesley Sneijder was er ook een schaal voor Ryan Babel (31). Hij speelde tegen Peru zijn vijftigste interland. "Ik denk niet dat veel mensen hadden verwacht dat ik dat nog zou halen."

Misschien had Babel daarom zijn haar wel rood geverfd. Het oogde in ieder geval feestelijk en het paste goed bij de sfeer van de avond, waarbij alle aandacht uitging naar het afscheid van recordinternational Wesley Sneijder. "Terecht ook", zegt Babel. "En gelukkig hebben we het uiteindelijk kunnen afsluiten met een overwinning. Peru is een goede ploeg, maar we hebben de boel knap omgedraaid en speelden na rust meer op hun helft."

Trots

Het was alweer zijn vijftigste interland en daarvoor kreeg Babel uit handen van KNVB-directeur Eric Gudde een zilveren schaal. Het maakte een gevoel van trots los in de aanvaller. "Ik denk niet dat veel mensen hadden verwacht dat ik de vijftig nog zou aanraken." 

Ryan Babel kreeg na afloop een zilveren schaal uit handen van Eric Gudde.

Als Ajax-talent ging het hard met Babel. Hij debuteerde onder Marco van Basten in 2005 tegen Roemenië (0-2 winst). Hij luisterde zijn eerste interland direct op met een doelpunt en verdiende niet veel later een transfer naar Liverpool. Tot en met 2011 speelde Babel 42 interlands. Daarna verdween hij uit beeld. Niet helemaal terecht volgens Babel. "Ik vind persoonlijk dat ik de jaren hiervoor niet altijd een eerlijke kans heb gekregen om terug te knokken en mezelf te laten zien bij het Nederlands elftal. Uiteindelijk heb ik die kans gekregen en heb ik die met beide handen gegrepen."

Oudste

Ik heb de kans om terug te knokken met beide handen gegrepen

Onder Koeman wil hij weer belangrijk zijn voor Oranje. "Ik ben de oudste van de groep en kan mijn ervaring met de jonge jongens delen." Zondag wacht Frankrijk, de wereldkampioen. "Het beste land op dit moment", zegt Babel. Een wedstrijd om naar uit te kijken, houdt hij de jonkies dan ook voor. "Het is een hele goede test om te zien waar we op dit moment staan."

Bovendien biedt de Nations League een extra kans om je te kwalificeren voor het EK. Dat zal Babel graag willen want van de vijftig interlands speelde hij er pas een op een eindronde - het WK 2006. Daar moet nog minimaal een EK bij.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen