Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Indrukwekkend eresaluut bondsridder Sneijder

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2018, 23:15

Wesley Sneijder neemt als bondsridder afscheid van Oranje en wordt bedankt door zijn medespelers. - Foto: KNVB Media

Met een indrukwekkend eresaluut heeft Wesley Sneijder na zijn 134e interland afscheid genomen van het Nederlands elftal en haar legioen. Met een programma na afloop van Nederland-Peru, waarin Sneijder voor het laatst het Oranje-shirt droeg, zwaaide het publiek de recordinternational nog één keer uit. En werd hij benoemd tot bondsridder.

Direct na het laatste fluitsignaal van de interland, die eindigde in een 2-1 overwinning voor Oranje, werd de middenstip van de Johan Cruijff ArenA omgetoverd tot een knusse huiskamer. Het feestvarken nam op de bank plaats, samen met zijn vrouw en kinderen.

Film

Ze kregen een mooie film voorgeschoteld, waarin invloedrijke personen uit zijn voetballoopbaan het feestvarken toespraken. Onder meer José Mourinho, Louis van Gaal, Rafael van der Vaart, Arjen Robben en familieleden hadden lovende woorden voor Sneijder.

De woorden werden begeleid met tikjes tegen het voorhoofd, verwijzend naar hét Oranje-moment van Sneijder: zijn kopdoelpunt tegen Brazilië, op het WK 2010.

Bondsridder

Sneijder gaat vanaf nu door het leven als bondsridder van de KNVB. Dit maakte bondsvoorzitter Michael van Praag bekend. Ook FIFA-voorzitter Gianni Infantino was aanwezig bij het afscheid van Sneijder.

Tot slot was er nog een ereronde, waarbij Sneijder het Oranje-publiek uitgebreid bedankte. Met de gang naar de kleedkamer kwam het besef: het tijdperk van Wesley Sneijder in het Nederlands elftal – dat zijn oorsprong vond in 2003 –  zit er op. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen