Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bijzondere gasten en eerbetoon Sneijder

KNVB Media
KNVB Media
5 september 2018, 16:15

Recordinternational Wesley Sneijder zwaait in zijn afscheidswedstrijd tegen Peru af bij Oranje. - Foto: KNVB Media

Voor de allerlaatste keer komt Wesley Sneijder donderdagavond in actie voor het Nederlands elftal. Tegen Peru speelt hij zijn laatste minuten in Oranje. Na afloop van de wedstrijd krijgt Sneijder een uniek eerbetoon en neemt hij afscheid van de Oranjefans. Het programma met onder andere een ereronde begeleidt door André Hazes jr. duurt ongeveer 15 minuten en wordt ook live uitgezonden op de NOS.

Sneijder speelt zijn laatste wedstrijd voor Oranje in het bijzijn van een aantal bijzondere gasten. Familie en vrienden, oud-teamgenoten en bondscoaches, zijn amateurvereniging D.H.S.C en ook een bijzondere buitenlandse gast: FIFA-president Gianni Infantino is donderdag op uitnodiging van de KNVB aanwezig bij de wedstrijd tegen Peru.

Sneijder beleefde glorieuze momenten met Oranje.

Ambassadeur Johan Cruyff Foundation

Sneijder zal zich ook na zijn carrière als international in blijven zetten voor het voetbal. Hij gaat aan de slag als ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation. In die rol wil de recordinternational zich hard maken voor vluchtelingen.

De kinderen op Lesbos leven in onmenselijke omstandigheden en hebben het echt nodig om even ‘gewoon kind’ te kunnen zijn

Zijn grote wens is daarom om samen met de Foundation een Cruyff Court in of nabij een vluchtelingenkamp op Lesbos aan te leggen. De KNVB steunt het initiatief van Sneijder. Om zijn project een kickstart te geven heeft de voetbalbond de middenvelder een cheque van 10.000 euro overhandigd. Via de donatiepagina Cruyff Court Wesley Sneijder hoopt de middenvelder dat het bedrag verder oploopt, zodat hij zijn droom kan realiseren.

“Het is hartstikke mooi dat de KNVB mijn actie een kickstart geeft met hun donatie. Maar we zijn er nog niet”, zegt de recordinternational. “Daarom wil ik iedereen oproepen om mij te helpen deze droom te realiseren en als afscheidscadeau te doneren aan dit mooie project. Juíst op Lesbos zouden kinderen een veilige speelplek goed kunnen gebruiken. Zij leven in onmenselijke omstandigheden en hebben het echt nodig om even ‘gewoon kind’ te kunnen zijn.”

Doneer nu! Doneer nu! Geef je bijdrage aan de Cruyff Foundation en help vluchtelingkinderen te laten sporten en spelen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen