Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sneijder spreekt: een terugblik op 16 jaar in Oranje

KNVB Media
KNVB Media
27 augustus 2018, 15:00
16:21

Wesley Sneijder haalt uit. Op 6 september neemt hij afscheid van Oranje. - Foto: KNVB Media

In de aanloop naar zijn afscheidswedstrijd tegen Peru, volgende week donderdag 6 september, blikt Wesley Sneijder met OnsOranje nog een keer terug op zijn lange, glansrijke carrière bij Oranje.

Zijn debuut in Oranje? Ja, dat herinnert hij zich nog wel. "Ik was superblij dat ik was uitgenodigd, maar minder blij dat ik daar op een gegeven moment naar toe moest", lacht hij. "Ik kwam binnen een ploeg met Jaap Stam, Frank de Boer, Clarence Seedorf, Edwin van der Sar. Noem ze allemaal maar op. Daar heb ik nog naar gekeken in 1995, 1996 toen ze in de finale speelden. Ik zat nog op school hè.."

'Film nog vaak afgespeeld'

Zijn grote doorbraak kwam niet veel later in het cruciale duel met Schotland, waarin gewonnen moest worden. En dat gebeurde ook, uitgerekend aan de hand van de jonge Sneijder, die scoorde en vier assists voor zijn rekening nam. "Wat er die avond gebeurde, daar kun je een film over maken. En die film heb ik nog heel vaak afgespeeld in mijn hoofd."

Een iconisch beeld, prachtig weergegeven op een spandoek van het Oranje-legioen. Wesley Sneijder tikt verbaasd op zijn hoofd als hij Oranje op het WK 2010 langs Brazilië kopt.

Het bleek het begin van een uitermate gelukkig huwelijk. In de loop der jaren maakte hij diverse hoogtepunten mee met het Nederlands elftal. Sneijder genoot er met volle teugen van, zoals hij ook altijd had genoten van de steun van het Oranje-publiek. "Aan het Oranje-legioen lag het nooit. Dat was altijd massaal aanwezig en bepaalde ook eigenlijk de sfeer tijdens zo'n toernooi. Iedereen had het er over, wereldwijd. Dat gaf ons wel een bepaalde kracht hoor."

Voor het volledige interview met Wesley Sneijder, klik hierboven op het icoontje in de afbeelding.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen