Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koeman: 'Geen verrassing dat Frenkie er bij zit'

KNVB Media
KNVB Media
22 augustus 2018, 15:15
3:33

Bondscoach Ronald Koeman blikt vooruit op de wedstrijden tegen Peru en Frankrijk. - Foto: KNVB Media

De voorlopige selectie van het Nederlands elftal telt één debutant: Frenkie de Jong. Het is een gevolg van de sterke ontwikkeling van de Ajacied. “Hij was in voorgaande situaties geblesseerd, anders was hij er in die periode ook al eens bij geweest”, zegt bondscoach Ronald Koeman over De Jong.

Het Nederlands elftal heeft er inmiddels vier interlands onder de leiding van Koeman opzitten. De oefenmeester is tevreden met wat hij tot nu toe heeft gezien van het Nederlands elftal. “We hebben de interlands geëvalueerd. Er zaten veel goede dingen in, maar ook zaken die we moeten verbeteren. Maar over het algemeen zijn we zeer tevreden over de inzet van de spelers en hoe ze het Nederlands elftal weer benaderen.”

Peru en Frankrijk

In de komende interlandperiode staan een oefenwedstrijd tegen Peru en duel tegen wereldkampioen Frankrijk voor de Nations League op het programma. De interland tegen Peru zal in het teken staan van het afscheid van Wesley Sneijder. “Hij zal ook speeltijd krijgen, maar de blik zal ook gericht zijn op de wedstrijd tegen Frankrijk om de Nations League. Spelen tegen de wereldkampioen zal absoluut een uitdaging zijn.”

Voorlopige Oranjeselectie Voorlopige Oranjeselectie Bekijk de voorlopige selectie voor de interlands tegen Peru en Frankrijk.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen