Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Bondscoaches blikken terug: 'De mooiste sportdag uit mijn leven'

KNVB Media
KNVB Media
6 augustus 2018, 14:15
9:17

Bondscoach Sarina Wiegman en Ronald Koeman halen herinneringen op aan de hand van 28 foto's. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen kroonden zich een jaar geleden tot Europees kampioen, terwijl Ronald Koeman een half jaar geleden werd aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal. Aan de hand van 28 foto’s halen beide bondscoaches herinneringen op.

Een van de eerste foto’s die Wiegman pakt, is het beeld waarop ze met de beker van het Europees kampioenschap in haar handen staat. “Dit vergeten we nooit meer”, zegt ze terwijl ze naar de foto kijkt. “We wonnen het EK… Dat was de mooiste sportdag uit mijn leven. Het hele toernooi vergeet ik nooit meer. Dat was zo bijzonder.”

Ronald Koeman bekeek het Europees kampioenschap als supporter. De bondscoach was positief verrast door het niveau van het voetbal dat de vrouwen lieten zien. “Je zag buitenspeelsters en diepgaande speelsters. Echt voetballende ploegen. Dat was eerder veel minder zo in het damesvoetbal.”

Moment van trots

De bondscoach van de mannen laat zijn oog als eerste vallen op het shirt met rugnummer 4 dat hij bij zijn presentatie als bondscoach kreeg. “Een moment van trots. Absoluut een mooie dag.”

Vervolgens pakt Koeman een foto waarop de selectie van het Nederlands elftal staat samen met dartkampioen Michael van Gerwen. “Zo af en toe wil ik iemand uit een andere sport uitnodigen die weet wat winnen is en winnaarsgedrag vertoont. Deze foto geeft aan wat we willen bereiken met elkaar. We willen een groep zijn die zowel in goede als in mindere tijden een team vormt.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen