Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koeman: 'Uiteindelijk moeten we gewoon winnen'

KNVB Media
KNVB Media
31 mei 2018, 23:15

Ronald Koeman zag in Trnava een Oranje met twee gezichten. - Foto: KNVB Media

De eerste helft van Slowakije-Nederland. Bondscoach Ronald Koeman ziet een bijzonder matig Oranje en laat dat duidelijk blijken. Wat volgt is een veel beter tweede bedrijf, al moet hij genoegen nemen met een gelijkspel: 1-1. “Uiteindelijk moeten we de wedstrijd hier gewoon winnen.”

Koeman was erg teleurgesteld over wat hij de eerste helft zag. “Er was te weinig agressie, we liepen constant achter de feiten aan. Dat was het grote probleem”, zo vertelde de bondscoach voor de camera van Veronica.

Kevin Strootman speelde de interland tegen Slowakije als aanvoerder van Oranje. Ook hij zag in de eerste helft een matig Nederlands elftal. “We konden Slowakije niet goed onder druk zetten. Dat heeft niets met motivatie te maken, maar in het veld stond het niet helemaal goed. In de tweede helft konden we meer druk naar voren zetten. En hadden we de wedstrijd over de streep moeten trekken.”

Gemengde gevoelens

Een wedstrijd met twee gezichten dus. Ook Quincy Promes stapte met gemengde gevoelens van het veld in Trnava. Hij scoorde weliswaar zijn vijfde interlandtreffer, maar er had nog meer ingezeten.

“Ik wilde er graag nog één maken, maar dat is niet gebeurd. Het doelpunt zat er lekker in. Een schot, denk ik. Ik dacht niet na en hij viel goed binnen. Of ik dat nodig had? Ik sta in de spits en daar worden doelpunten van je verwacht. Dus dan is het wel extra lekker als je op het scorebord staat.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen