Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe gezichten maken indruk op de bondscoach

KNVB Media
KNVB Media
31 mei 2018, 9:00
1:15

Terence Kongolo is een van de 'nieuwe gezichten' in de selectie van het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

Eljero Elia, Ruud Vormer en Terence Kongolo zijn betrekkelijk nieuwe gezichten in de selectie van het Nederlands elftal. Voor bondscoach Ronald Koeman zijn het echter geen volslagen onbekenden. Het drietal maakt indruk op de keuzeheer in aanloop naar de wedstrijden tegen Slowakije en Italië.

"Ik ken ze natuurlijk vrij goed", begint Koeman. "Ik heb ze allemaal onder mijn hoede gehad voor een korte of iets langere periode. En je ziet duidelijk dat met name Kongolo zich ontwikkeld heeft in de tijd dat ik hem niet gezien heb."

Vormer en Elia

Je ziet duidelijk dat Kongolo zich ontwikkeld heeft in de tijd dat ik hem niet heb gezien

Ook Vormer kon rekenen op lovende woorden van de bondscoach. "Je ziet aan Ruud dat hij zich ontwikkeld heeft. Ook in een stuk persoonlijkheid. Hij is aanvoerder bij Brugge en dat zie je terug in zijn spel. Hij speelt iets anders dan toen hij ooit bij mij in beeld was." 

"Elia is de Elia zoals hij was", besluit Koeman. "Hij kan heel goed periodes hebben. Ik weet ook dat hij ook periodes kan hebben, waarin hij - om wat voor reden dan ook - zijn focus even verliest en dan iets minder speelt. Maar ik vind dat hij het ook verdiende. En ik ben toch aan het kijken, ook voorin, wat goede keuzes zijn en wat back-ups kunnen zijn. Daar zijn we nog steeds redelijk zoekende in."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen