Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Steven Bergwijn valt af wegens knieblessure

KNVB Media
KNVB Media
16 mei 2018, 14:15

Steven Bergwijn moet verstek laten gaan tijdens de tweedaagse trainingsstage. - Foto: KNVB Media

Steven Bergwijn heeft het trainingskamp van Oranje verlaten. De PSV-speler meldde zich vanmiddag al met een knieblessure in Zeist. Onderzoek van de medische staf van het Nederlands elftal wees uit dat de klachten van dien aard zijn dat ze hem verhinderen te trainen of te spelen.

De volgende dertien spelers melden zich later deze woensdag op het trainingsveld van de KNVB Campus:

Juninho Bacuna (FC Groningen)*, Steven Berghuis (Feyenoord), Justin Bijlow (Feyenoord)*, Kevin Diks (Feyenoord)*, Denzel Dumfries (sc Heerenveen)*, Luuk de Jong (PSV), Teun Koopmeiners (AZ)*, Thomas Ouwejan (AZ)*, Sergio Padt (FC Groningen), Guus Til (AZ), Tonny Vilhena (Feyenoord), Wout Weghorst (AZ) en Jeroen Zoet (PSV).

* Jong Oranje-spelers

Vrijdag 18 mei maakt bondscoach Ronald Koeman de samenstelling van de definitieve spelersgroep bekend via een persbericht. Dat geldt ook voor Jong Oranje-coach Art Langeler.

Oefeninterlands

Oranje oefent donderdag 31 mei tegen Slowakije en maandag 4 juni tegen Italië. Het treffen met de Slowaken wordt in Štadión Antona Malatinského in Trnava gespeeld. De aftrap is om 20.45 uur lokale tijd. Vier dagen later is het Allianz Stadium het decor van de interland tegen de Azzurri. De aftrap in Turijn is eveneens om 20.45 uur.

Jong Oranje speelt vrijdag 25 mei een vriendschappelijke wedstrijd tegen Bolivia. In het Ramon Tahuchi Aguilera Stadium in Santa Cruz de la Sierra klinkt het eerste fluitsignaal om 16.00 uur (22.00 uur Nederlandse tijd). Daarna reist de ploeg van Langeler naar Asunción voor het treffen met Paraguay. Deze ontmoeting vindt plaats op dinsdag 29 mei om 18.00 uur (woensdag 30 mei, 00.00 uur in Nederland) in het Defensores Del Chano Stadion.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen