Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje opent seizoen tegen Peru in Johan Cruijff ArenA

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2018, 13:45

Het Nederlands elftal opent het nieuwe interlandseizoen donderdag 6 september met een oefenwedstrijd tegen Peru. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal opent het nieuwe interlandseizoen donderdag 6 september met een oefenwedstrijd tegen Peru. De ploegen treffen elkaar in de Amsterdam ArenA, die tegen die tijd officieel de Johan Cruijff ArenA heet.

De ontmoeting met de Zuid-Amerikanen is onderdeel van Oranjes voorbereiding op de eerste UEFA Nations League-wedstrijd tegen Frankrijk op zondag 9 september. Tevens is het duel een erewedstrijd voor recordinternational Wesley Sneijder.

Nederland-Peru wordt erewedstrijd voor recordinternational Sneijder Nederland-Peru wordt erewedstrijd voor recordinternational Sneijder Lees meer over de erewedstrijd van Wesley Sneijder.

Een maand later, zaterdag 13 oktober, treedt Oranje opnieuw aan in de Johan Cruijff ArenA. Dan is Duitsland de tegenstander in de Nations League. De laatste UNL-wedstrijd op eigen bodem, vrijdag 16 november tegen Frankrijk, wordt gespeeld in Stadion Feijenoord in Rotterdam.

Het wedstrijdschema (alle duels beginnen om 20.45 uur) van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman in 2018:

Speelschema Nederlands elftal

DatumWedstrijdLocatie
31 meiSlowakije - Nederland (oefen)Štadión Antona Malatinského (Trnava)
4 juniItalië - Nederland (oefen)Allianz Stadium (Turijn)
6 septemberNederland - Peru (oefen)Johan Cruijff ArenA (Amsterdam)
9 septemberFrankrijk - Nederland (UNL)Stade de France (Parijs)
13 oktoberNederland - Duitsland (UNL)Johan Cruijff ArenA (Amsterdam)
16 oktoberBelgië - Nederland (oefen)nnb
16 novemberNederland - Frankrijk (UNL)Stadion Feijenoord (Rotterdam)
19 novemberDuitsland - Nederland (UNL)Veltins-Arena (Gelsenkirchen)

Nederland en Peru kwamen elkaar twintig jaar geleden voor het laatst tegen. In het Philips Stadion in Eindhoven boekte Oranje een 2-0 overwinning in zijn eerste wedstrijd onder toenmalig bondscoach Frank Rijkaard. Twintig jaar daarvoor, tijdens het WK 1978 in Argentinië, hielden de ploegen elkaar in de groepsfase in evenwicht (0-0). Het allereerste duel tussen Nederland en Peru dateert van 3 mei 1972. In Stadion Feijenoord won Oranje het oefenduel met 3-0.

Kaartverkoop

De verkoop van tickets voor de thuiswedstrijden van het Nederlands elftal – tegen respectievelijk Peru, Duitsland en Frankrijk - start dinsdag 22 mei via de officiële online ticketshop van de KNVB. De snelle beslissers worden beloond met een ‘early bird-korting’; voor het tweede kaartje hoeft slechts de helft te worden betaald. Er zijn verschillende passe-partouts beschikbaar. Zo levert een passe-partout voor de drie wedstrijden 25% korting op. Oranje ClubCard-houders kunnen al vanaf dinsdag 15 mei kaarten aanschaffen.

Kaartverkoop Kaartverkoop Bestel hier je kaarten voor Oranje!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen