'Dat we goed kunnen voetballen, is duidelijk'

KNVB Media
KNVB Media
26 maart 2018, 23:00

Aanvoerder Virgil van Dijk maakte zijn eerste interlandgoal. - Foto: KNVB Media

Zelfs veel verstokte Oranje-supporters zagen de 0-3 overwinning van het Nederlands elftal niet aankomen. In het Zwitserse Genève stond de eindstand halverwege al op het bord. Tot vreugde van bondscoach Ronald Koeman. “Als alles klopt, kunnen we heel goed voetballen. Dat hebben we vanavond gezien.”

Of Koeman zelf ook verbaasd was, werd hem door Veronica gevraagd. “Over de uitslag wel. Dat verwacht je niet. Je ziet ook dat de Portugezen niet graag willen verliezen. Als je Ronaldo na afloop zag… die is niet blij.”

Vrije man

Vooral over het spel in de eerste helft was Koeman te spreken. “Portugal kreeg weinig kansen. We speelden beter tussen de linies en hadden een man over op het middenveld. Daar was onze vrije man. Dat hebben we goed bespeeld.”

Eén van de doelpuntenmakers was aanvoerder Virgil van Dijk (foto). Zijn eerste in dienst van Oranje. “We wisten dat we na de wedstrijd tegen Engeland wat moesten herstellen. Dat we drie doelpunten maken is fantastisch. Ook al hadden we het in de tweede helft lastig. Maar dat we goed kunnen voetballen, is wel duidelijk.”

 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven