Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Koeman: 'Ik vraag me nog geregeld af wat Cruijff zou denken'

KNVB Media
KNVB Media
24 maart 2018, 16:30
4:38

Ronald Koeman en Johan Cruijff beleefden vooral bij Barcelona fraaie successen. - Foto: KNVB Media

Vandaag, zaterdag 24 maart, is het precies twee jaar geleden dat Johan Cruijff overleed. De grootste Nederlandse voetballer ooit had een speciale band met Oranjes huidige bondscoach Ronald Koeman. Wij vroegen hem naar zijn dierbaarste herinnering aan zijn oude leermeester.

Het werd een mooi gesprek. Over de schok van nieuws van Cruijffs dood, herinneringen aan die fraaie jaren in Barcelona en de familieman. "Ik heb nog geregeld momenten in mijn trainerscarrière dat ik aan Johan denk. Dan vraag ik me bij trainersbeslissingen af hoe Johan dat gedaan zou hebben."

Autorit van acht uur

Maar ook op ander vlak zijn de herinneringen bijzonder. Zoals de dag dat Cruijff hem midden in de nacht van San Sebastian naar Barcelona reed. Zodat hij na een rit van acht uur precies op tijd was voor de geboorte van zijn zoon Tim.

"Mijn vrouw Bartina lag hoogzwanger in het ziekenhuis in Barcelona en we konden na de wedstrijd tegen Real Sociedad niet meer terugvliegen. Ik had ook met een andere auto en chauffeur terug kunnen gaan, maar de trainer reed mij zelf. Dat geeft aan dat het een man was die totaal in het voetbal zat, maar ook een absolute familieman was."

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen