Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje oefent in maart in Genève tegen Portugal

KNVB Media
KNVB Media
25 januari 2018, 11:00

Regerend Europees kampioen Portual is op 26 maart de tegenstander van Oranje. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal speelt maandag 26 maart een oefenwedstrijd tegen Portugal. Oranje reist voor die gelegenheid naar het Zwitserse Genève. De Portugese ploeg, die momenteel de derde plaats op de FIFA-ranking bekleedt, is daar in die periode op trainingskamp. De aftrap in Stade de Genève, de thuishaven Servette FC, is om 20.45 uur.

Het is de dertiende maal dat de ploegen elkaar tegen komen. Eénmaal (in 1991) ging de winst naar Oranje, terwijl Portugal zeven keer de bovenliggende partij was. Vier duels, waaronder de laatste oefenwedstrijd in 2013, eindigden in een gelijkspel.

Daley Blind en Bruno Martins Indi in 2013 in duel met Cristiano Ronaldo.

Engeland

Drie dagen voordat Oranje in actie komt tegen Cristiano Ronaldo en de zijnen, staat er nog een treffen met Engeland op de agenda. Het duel, dat vanaf 20.45 uur plaatsvindt in de Amsterdam ArenA, is de ‘return’ van de vriendschappelijke ontmoeting in maart 2016.

De laatste keer dat Oranje in WK-ganger Engeland zijn meerdere moest erkennen is ruim twintig jaar geleden. Tijdens het EK 1996 wonnen de Three Lions op eigen bodem met 4-1. Daarna ontmoetten de ploegen elkaar nog zevenmaal op vriendschappelijke basis. In 2001, 2012 en 2016 trok Nederland aan het langste eind en de overige vier duels (2002, 2005, 2006 en 2009) eindigden in een gelijkspel.

Oorspronkelijk zou Oranje 27 maart oefenen tegen Spanje. Op verzoek van en in overleg met de Spanjaarden is deze ontmoeting naar een nader te bepalen datum verplaatst.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen