Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Skypen met Ryan Babel: 'Ik weet waar het om draait'

KNVB Media
KNVB Media
2 oktober 2017, 16:30
4:33

Ryan Babel in actie in zijn laatste interland, in 2011 tegen Duitsland. - Foto: KNVB Media

Na een afwezigheid van bijna zes jaar keert Ryan Babel terug in de selectie van het Nederlands elftal. Voordat de inmiddels 30-jarige aanvaller zich maandagavond in het spelershotel in Noordwijk meldt, sprak hj via Skype met OnsOranje.

Er staat Oranje twee cruciale interlands te wachten. Houdt de ploeg de kansen voor het WK 2018 levend in de duels met Wit-Rusland en Zweden? Dat is grote vraag. Bondscoach Dick Advocaat doet daarvoor mede een beroep op de kwaliteiten van Babel die een goede seizoensstart beleeft in dienst van het Turkse Besiktas. 

Grote verrassing

"Het is een hele tijd geleden, maar bepaalde dingen vergeet je niet. Dus de route naar Huis ter Duin heb ik wel onthouden", aldus Babel die zelf niet had verwacht nog te worden opgeroepen voor Oranje. "Zes jaar is een lange tijd. Ik denk dat iedereen me al vergeten was. Dus het is een grote verrassing dat ik er nu bij gekomen ben."

Zijn 42e en laatste interland dateert van 15 november 2011. In een oefenwedstrijd tegen Duitsland ging Oranje destijds met 3-0 onderuit. Ondanks zijn lange afwezigheid beseft Babel wat er tegen Wit-Rusland en Zweden op het spel staat. "Ik weet waar het momenteel om draait en wat we moeten realiseren."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen