Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samenvatting Frankrijk - Nederland

KNVB Media
KNVB Media
1 september 2017, 9:45
3:39

Arjen Robben verwerkt de dreun die Frankrijk uitdeelde aan het Nederlandse elftal. - Foto: KNVB Media

Voetbalminnend Nederland hoopte op een verrassing tegen Frankrijk, net als in 2008 op het EK in Bern toen Nederland de vice-kampioen met 4-1 over de kling joeg. Tegen beter weten in zo bleek donderdagavond in het volgepakte Stade de France in Saint-Denis.

Nederland kreeg geen poot aan de grond tegen Frankrijk, dat op alle fronten de baas was in het veld. Nadat Kevin Strootman met twee gele kaarten uit het veld was gestuurd, denderden Les Blues over Oranje heen. De teller stopte uiteindelijk bij 4-0.

Bern

Heel even ging de gedachte terug naar Bern 2008. Van Persie passte op Robben die vanuit een onmogelijke hoek op doel schoot. Negen jaar geleden ging de bal er vanaf dezelfde plek in. Nu ketste hij via de lat weer in het veld. De rollen waren omgedraaid. Invaller(!) Mbappé - de man van 175 miljoen - scoorde niet veel later de vierde Franse treffer. 

Toch heeft Nederland nog een kans op kwalificatie voor het WK in Rusland. Drie keer winnen, liefst met veel doelpunten en de play-offs gloren. Moeilijk zat, maar het kan. Om te beginnen aanstaande zondag, thuis tegen Bulgarije in de Amsterdam ArenA. 

— Paul Pogba verovert de bal op Quincy Promes. Frankrijk was Nederland op alle fronten de baas.

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen