Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dick Advocaat: 'Veel strijd en beleving gezien'

KNVB Media
KNVB Media
9 juni 2017, 23:15

Dick Advocaat zat vrijdagavond voor het eerst op de bank in zijn derde termijn als bondscoach. - Foto: KNVB Media

Dick Advocaat keek na de 5-0 overwinning op Luxemburg terug op een mooie avond. De bondscoach had vooral een ploeg gezien die heel graag wilde.

“Ik heb veel strijd en beleving gezien. Daar houdt het publiek van. Zij hebben het het grootste gedeelte van de wedstrijd naar hun zin gehad”, vertelde Advocaat bij de NOS. “De spelers hebben goed begrepen dat zo'n wedstrijd als tegen Bulgarije niet meer kan. We hebben nu drie wedstrijden op rij gewonnen. Het publiek gaat er weer achter staan en dat is heel belangrijk.”

Genoten van Sneijder

Advocaat had ook genoten van Wesley Sneijder, die uitblonk tijdens zijn 131ste interland. “Zijn passing is van uitzonderlinge kwaliteit. Er zijn maar weinig spelers in de wereld die dat kunnen evenaren. Van zo'n speler hoop ik zo lang mogelijk te kunnen profiteren.”

De bondscoach ging ook in op de ongunstige 2-1 zege van Zweden op Frankrijk. “We moeten nu voor de eerste plaats gaan. De eerste twee wedstrijden tegen Frankrijk en Bulgarije na de vakantie zijn heel belangrijk. Het wordt een gekke tijd omdat van veel spelers nu nog niet duidelijk is waar ze dan spelen. Dat kan vervelend zijn, maar daar heeft de tegenstander ook last van.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen