Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Feest van herkenning tegen Marokko

KNVB Media
KNVB Media
30 mei 2017, 15:00

Tonny Vilhena en Steven Berghuis kijken uit naar de confrontatie met ploeggenoot Karim El Ahmadi. - Foto: KNVB Media

De spelers van het Nederlands elftal komen bij Marokko een aantal bekende gezichten tegen. Een flink deel van de Marokkaanse selectie is opgeleid in Nederland en/of speelt nog in de Eredivisie.

Zo wordt het motorblok van Feyenoord uit elkaar gehaald en staat Tonny Vilhena - als hij speelt - plotseling tegenover zijn maatje op het middenveld, Karim El Ahmadi. Een deel van het middenveld van FC Utrecht blijft wel intact. Bondscoach Hervé Renard heeft naast Yassin Ayoub voor het eerst Sofyan Amrabat opgeroepen voor de Marokkaanse selectie, die op Instagram trots poseerde met de Feyenoord-middenvelder.

Broers Amrabat

Voor Amrabat kan het sowieso een heel bijzonder debuut worden, want misschien speelt hij woensdag wel samen met zijn broer Nordin. Die speelt tegenwoordig in de Premier League voor Watford, maar verdedigde in een grijs verleden nog de kleuren van VVV-Venlo en PSV. 

Nordin Amrabat won met PSV de Johan Cruijff Schaal in 2008.

Renard selecteerde ook Mimoun Mahi die een uitstekend seizoen draaide bij FC Groningen. De aanvaller scoorde er met name in de tweede helft veelvuldig op los en eindigde met zeventien doelpunten uiteindelijk in de bovenste regionen van de topscorerslijst. De aanvaller komt zijn ploeggenoot Sergio Padt tegen in Agadir.

Geboren Amsterdammer

De geboren Amsterdammer Mbark Boussoufa speelde in de jeugd van Ajax nog met Wesley Sneijder, maar verkaste op jonge leeftijd naar het buitenland. Hij speelde in België voor AA Gent en Anderlecht waar hij werd verkozen tot speler van het jaar. Daarna koos hij voor een avontuur bij Anzji Machatsjkala en Lokomotiv Moskou. Sinds dit seizoen speelt hij voor Al Jazira uit Abu Dhabi.

Grote afwezige is Ajax-speler Hakim Ziyech die niet werd geselecteerd voor de Afrika Cup en sindsdien in onmin leeft met bondscoach Renard. 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen