Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

WK 1978: Oranje verslaat Italië

KNVB Media
KNVB Media
10 maart 2017, 10:30
1:38

Voor Oranje is de wedstrijd op het WK 1978 één van de meest memorabele ontmoetingen met de Italianen. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal speelt op dinsdag 28 maart in de Amsterdam ArenA (aftrap 20.45 uur) de vriendschappelijke interland tegen Italië. Het is een prachtig affiche met een mooie geschiedenis. Voor Oranje is de wedstrijd op het WK 1978 één van de meest memorabele ontmoetingen met de Italianen.

Het was vooral het duel van Ernie Brandts. Na twintig minuten is hij de schlemiel door de bal in eigen doel te glijden en daarmee tegelijkertijd Piet Schrijvers te blesseren. De doelman kan niet verder waardoor Jan Jongbloed hem komt vervangen.

In de tweede helft wordt Oranje steeds beter en maakt Brandts zijn eerdere actie goed door met een flinke knal van afstand de 1-1 op het scorebord te schieten. De tweede en beslissende treffer van de wedstrijd is nog mooier. Een enorme pegel van grote afstand van Arie Haan belandt achter de Italiaanse doelman: 2-1. Oranje bereikt daarmee voor de tweede keer op rij de WK-finale.

Tickets Tickets Koop hier je tickets voor het duel tussen Nederland en Italië in de Amsterdam ArenA.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen