Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ook Bruma mist interland Bulgarije

KNVB Media
KNVB Media
6 maart 2017, 16:30

Jeffrey Bruma mist de interlands tegen Bulgarije en Italië. - Foto: KNVB Media

Bondscoach Danny Blind moet voor de interlands van het Nederlands elftal eind maart een streep door de naam van Jeffrey Bruma zetten. De 25-voudig international kampt met een verrekte kruisband en naar verwachting drie tot vier weken uit de roulatie.

Dat maakte VfL Wolfsburg, de Duitse werkgever van Bruma, maandag na uitgebreid onderzoek bekend. De Rotterdammer viel zaterdag in het competitieduel met FSV Mainz 05 (1-1) geblesseerd uit en vreesde voor een zware blessure. De diagnose bleek na een mri-scan mee te vallen.

Bulgarije en Italië

Wel moet de verdediger de WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje in en tegen Bulgarije, op zaterdag 25 maart, naar alle waarschijnlijkheid missen. Hetzelfde geldt voor de oefeninterland tegen Italië die drie dagen later in de Amsterdam ArenA plaatsvindt.

"Het is natuurlijk jammer dat ik het team de komende weken niet kan helpen, maar ik ben ook erg opgelucht dat de blessure niet erger is. Het had heel anders kunnen uitpakken. Ik heb echt geluk gehad. Vanaf nu concentreer ik mij op het herstel, zodat ik snel weer kan terugkeren op het veld", aldus Bruma op de website van VfL Wolfsburg.

Tweede tegenvaller

Het wegvallen van Bruma is een extra tegenvaller voor bondscoach Blind. Na Virgil van Dijk (enkel) ziet hij een tweede centrale verdediger wegvallen voor de komende interlandperiode.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen