Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Afrikaanse tegenstanders voor Oranje

KNVB Media
KNVB Media
1 maart 2017, 17:15

Het Nederlands elftal speelt eind mei en begin juni tegen Marokko en Ivoorkust. - Foto: KNVB Media

Voor het Nederlands elftal staan in het voorjaar twee oefenwedstrijden tegen Afrikaanse tegenstanders op het programma. Woensdag 31 mei speelt de ploeg van bondscoach Danny Blind in Casablanca tegen Marokko. Eerste pinksterdag, zondag 4 juni, volgt een treffen met Ivoorkust.

Het duel met Les Éléphants wordt gespeeld in Stadion Feijenoord en begint om 19.30 uur. Vijf dagen later – vrijdag 9 juni - komt Oranje opnieuw naar Rotterdam voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg. Die avond klinkt om 20.45 uur het eerste fluitsignaal in De Kuip.

Sparringpartners

Een wedstrijd tussen Marokko en Nederland is sowieso speciaal

Bondscoach Danny Blind: “Dit zijn allebei mooie sparringpartners. Vorige maand heb ik de ploegen nog aan het werk gezien tijdens de Afrika Cup. Titelverdediger Ivoorkust - met onder meer Wilfried Kanon (ADO Den Haag) en Wilfried Bony (ex-Vitesse) - stelde daar wel enigszins teleur. Zij werden al in de groepsfase uitgeschakeld door nota bene Marokko. Maar in de kwalificatiegroep voor het WK staat Ivoorkust juist weer twee punten boven Marokko. Een wedstrijd tussen Marokko en Nederland is sowieso speciaal, omdat we daar vast spelers gaan terugzien die we kennen uit de Eredivisie.”

Nederland kwam in mei 2014 in aanloop naar het WK in Brazilië voor het laatst uit tegen een Afrikaanse tegenstander. Oranje won het oefenduel met Ghana destijds met 1-0. Blind: “Het is zeker voor onze jonge spelersgroep waardevol dat we kunnen oefenen tegen een tegenstander van een ander continent. En met een mogelijk WK in aantocht is dat mooie bagage."

Afsluiting

Met deze drieluik sluit het Nederlands elftal het lopende seizoen af. Het WK-kwalificatietreffen tussen Frankrijk en Nederland op donderdag 31 augustus in Parijs, is de opening van het seizoen 2017/’18.

Daarna staan nog drie reguliere plaatsingsduels voor het WK 2018 op het programma: zondag 3 september om 18.00 uur Nederland – Bulgarije, Wit-Rusland – Nederland op zaterdag 7 oktober om 20.45 uur in Minsk en Nederland – Zweden op dinsdag 10 oktober (20.45 uur). De ontmoetingen met Bulgarije en Zweden worden beide gespeeld in de Amsterdam ArenA. Dat geldt ook voor een eventuele WK-play-offwedstrijd in november.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen