Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje stijgt plek op FIFA-ranking

KNVB Media
KNVB Media
9 februari 2017, 12:45

Het Nederlands elftal staat nu op de 21e plek. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal is een plek opgeschoven in de landenlijst van wereldvoetbalbond FIFA. Oranje passeerde Ecuador en staat nu op de 21ste plek.

De FIFA-ranking speelt een belangrijke rol als Nederland zich in november eventueel via de play-offs moet kwalificeren voor het WK 2018 in Rusland. Hierin strijden de acht beste nummers twee uit de groepen - de plek die Nederland nu bezet in de poule - in een uit en thuiswedstrijd om vier tickets.

Beschermde status

De vier landen die het hoogste staan genoteerd op de ranking krijgen bij de loting een beschermde status en zullen niet tegen elkaar kunnen loten. En daar komt het belang van Oranjes oefenduel met Italië - op 28 maart in Amsterdam - om de hoek kijken, want ook oefeninterlands tellen mee bij het opmaken van de FIFA-ranking. Oranje hervat de WK-kwalificatie op 25 maart met een uitwedstrijd tegen Bulgarije.

Concurrenten in de WK-kwalificatie

Frankrijk, de koploper in de WK-kwalificatiegroep van Nederland, steeg ook, van de zevende naar de zesde plaats. Concurrent Zweden daalde drie plekken naar de 44ste stek. Bulgarije schoof ook een plekje op naar de 71ste plaats, vlak voor Wit-Rusland dat twee plaatsen steeg.

Luxemburg vinden we tot slot terug als 134ste op de lijst met 209 aangesloten landen.

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen