Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Danny Blind: 'Een mooie beloning voor Memphis'

KNVB Media
KNVB Media
13 november 2016, 21:00

Danny Blind: 'Zijn twee doelpunten zijn een mooie beloning voor hem en het team'. - Foto: KNVB Media

Dat juist Memphis Depay het verschil maakte voor Oranje in het duel tegen Luxemburg (1-3 winst) was voor Danny Blind geen verrassing. De bondscoach zag de aanvaller in de aanloop naar het WK-kwalificatie al een goede indruk maken.

“Ik heb hem voor de wedstrijd gezegd dat ook hij een basisplaats had verdiend. Zijn werkhouding op de training was goed. Ook maakte hij een gedreven indruk”, vertelde Blind voor de camera's van de NOS. “Zijn twee doelpunten zijn een mooie beloning voor hem en het team.”

Memphis was na afloop opgelucht. “Twee keer scoren is een heel lekker gevoel. Ik ging met vertrouwen het veld op en de eerste balaanname was goed. Ik kreeg veel ballen en kon voor gevaar zorgen. Dat ik vervolgens twee keer heb gescoord is heel mooi. Die vrije trap was helemaal lekker. Ik kan het nog steeds. Nu wil ik deze lijn doortrekken bij Manchester United."

Goede afloop

Blind had geen moment ingezeten over een goede afloop. “Luxemburg speelde in een goede organisatie, maar was verdedigend zwak tot matig. We kregen voldoende kansen. We hadden alleen na de 1-0 de beslissing moeten forceren. In plaats van dat de 2-0 viel, kregen we de 1-1 tegen. Joshua Brenet had slimmer moeten zijn. We hadden afgesproken dat wanneer er iemand door zou komen, we zouden vertrouwen op onze keeper. Toch veroorzaakte hij een strafschop. Het is een leermoment voor hem geweest.”

Blind wisselde Wesley Sneijder in de rust. De routinier had de wissel zien aankomen. “Het was mijn taak om vanaf links tussen de linies te spelen. Deze ruimte was er echter niet waardoor ik het veld breed moest houden. En dat hoort niet bij mijn spel. Natuurlijk was het jammer dat ik eruit moest, maar ik ben wel blij met de drie punten.”

Blessure

Arjen Robben verliet het veld met een lichte hamstringblessure. “Tijdens een counter voelde ik een krampje in mijn hamstring. Gezien mijn geschiedenis moet je dan geen risico nemen. En dat is heel moeilijk, want je wilt verder. Sowieso vind ik het een schande dat we op zo'n slecht veld hebben moeten spelen. Dat heeft zeker een effect gehad op ons spel. Desondanks vind ik dat we veel beter kunnen. Maar goed, we hebben gewonnen. Het zijn drie belangrijke punten."

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen