Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blind: 'Zeegelaar stabiele back'

KNVB Media
KNVB Media
4 november 2016, 15:30

Bondscoach Danny Blind kiest met Marvin Zeegelaar voor een debutant. - Foto: KNVB Media

Na de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Zweden, Wit-Rusland en Frankrijk komt het Nederlands elftal maandag weer bijeen voor de oefeninterland tegen België en het vierde WK-kwalificatieduel met Luxemburg. Bondscoach Danny Blind kiest met Marvin Zeegelaar voor een debutant, verwelkomt Arjen Robben terug in zijn selectie en wil na ruim twintig jaar wel weer eens winnen van de Belgen.

Robben weer present

Na ruim een jaar afwezigheid maakt Arjen Robben weer deel uit van de Oranjeselectie. Tot grote vreugde van bondscoach Danny Blind die met Robben de afspraak heeft gemaakt dat de aanvaller alleen voor het WK-kwalificatieduel met Luxemburg op zondag 13 november inzetbaar is. "Uiteraard ben ik heel blij dat Arjen weer fit is en speelt. Hij sluit woensdag aan en gaat zich daarna voorbereiden op het duel met Luxemburg."

 

Zeegelaar debutant

Nieuw gezicht in de Oranjeselectie is Marvin Zeegelaar. De linksback van Sporting Portugal heeft voor het eerst een uitnodiging ontvangen voor het Nederlands elftal en kan woensdag in de Amsterdam ArenA zijn debuut maken. Blind kent Zeegelaar nog als jeugdspeler. "Toen ik hoofd jeugdopleiding was bij Ajax zat hij daar in de jeugdteams. Middels heel veel omzwervingen is hij in Portugal terechtgekomen en daar heeft hij zijn plek gevonden. Hij maakt een stabiele indruk als linksback."

 

Vilhena wil weer voetballen

Ook Tonny Vilhena, die vanwege het overlijden van zijn moeder deze week van Feyenoord vrijaf heeft gekregen, meldt zich maandag in Noordwijk. De middenvelder heeft Blind laten weten dat hij volgende week weer aan de slag wil. "Hij wil zijn zinnen weer verzetten. Ik denk dat dat goed is. Het Nederlands elftal staat achter hem in deze verdrietige periode."

 

Bijna twintig jaar geleden

Enig idee wanneer het Nederlands elftal voor het laatst de volle winst behaalde tegen de Belgen? Het is alweer een tijd geleden, bijna twintig jaar. Om precies te zijn op 6 september 1997, toen Oranje in de WK-kwalificatie met 3-2 de sterkste was in de burenstrijd. Doelpuntenmakers waren Jaap Stam, Patrick Kluivert en Dennis Bergkamp. Zo lang geleden dus. "Het wordt tijd om dat recht te zetten", aldus Blind. De 126e Derby der Lage Landen staat woensdag 9 november in de Amsterdam ArenA op het programma, aftrap 20.45 uur.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen