Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Strootman is fit en gretig

KNVB Media
KNVB Media
25 mei 2016, 12:00
0:53

Kevin Strootman is weer terug bij het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

Meer dan twee jaar was hij uit beeld verdwenen. Geveld door zware blessures. Nu, in mei 2016, is Kevin Strootman weer terug bij het Nederlands elftal voor de drie oefeninterlands tegen Ierland, Polen en Oostenrijk.

Strootman is fit en gretig, zo liet hij al snel zien op het veld in het Portugese Lagos waar Oranje deze week is neergestreken voor een trainingskamp. "Voor mij is dit een bonus, omdat ik lekker kan doortrainen om op niveau te komen. Natuurlijk hoop ik ook minuten te maken, maar dat is aan de bondscoach."

Zilveren schaal

Zijn laatste interland in het Oranjeshirt dateert van 5 maart 2014. In het Stade de France leed het Nederlands elftal onder leiding van Louis van Gaal een 2-0 nederlaag tegen Frankrijk, maar voor Strootman was de schade beduidend erger. Hij liep een zware knieblessure op in zijn jubileuminterland (25e), miste het WK en stond lang buitenspel. Strootman krijgt vrijdag na de ontmoeting met Ierland zijn eerste zilveren schaal uit handen van directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. Spelers krijgen de traditionele zilveren (25, 50, 75 caps) of gouden schaal (100 caps) met inscriptie na hun eerstvolgende uitverkiezing voor Oranje.

Spelers & Staf

Alle informatie over de spelers en de technische staf van Oranje.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen