Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blind kiest Advocaat als assistent

KNVB Media
KNVB Media
14 mei 2016, 22:15

Dick Advocaat is toegevoegd aan de technische staf van Oranje. - Foto: KNVB Media

Dick Advocaat is toegevoegd aan de technische staf van Oranje. De 68-jarige Hagenaar gaat als assistent van bondscoach Danny Blind aan de slag.

Blind: "Enige tijd geleden heb ik Dick Advocaat gevraagd om mijn assistent te worden. Ik ben erg blij dat hij daar ja op heeft gezegd. Oranje heeft een zware kwalificatiecampagne voor de boeg en het is goed dat wij op weg naar het WK in Rusland gebruik kunnen maken van zijn ervaring en know-how. Ik kijk uit naar onze samenwerking."

Advocaat was van 1984-1987 en 1990-1992 al eerder in dezelfde functie aan de KNVB verbonden. Van 1992-1995 en van 2002-2004 was hij de technische eindverantwoordelijke bij het Nederlands elftal.

Trainingskamp

Dick Advocaat sluit volgende week zondag aan als het Nederlands elftal naar Portugal vertrekt voor een trainingskamp ter voorbereiding op de oefenduels met achtereenvolgens Ierland (Dublin 27 mei), Polen (Gdansk 1 juni) en Oostenrijk (Wenen 4 juni). Dat betekent dat de technische staf van Oranje voor deze gelegenheid uit vijf man bestaat: bondscoach Danny Blind, assistenten Marco van Basten, Ruud van Nistelrooy en Dick Advocaat, alsmede keeperstrainer Arno van Zwam. Zoals eerder bekend werd gemaakt, vertrekt Ruud van Nistelrooy per 1 juli aanstaande naar PSV.

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen