Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje terug het land in

KNVB Media
KNVB Media
13 mei 2016, 12:15
2:14

Het Nederlands elftal speelt volgend seizoen wedstrijden in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal speelt volgend seizoen wedstrijden in Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. De duels in de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 worden verdeeld over de Amsterdam ArenA en Stadion Feijenoord. Het Philips Stadion in Eindhoven komt in aanmerking voor een of meerdere oefenwedstrijden.

Het Nederlands elftal was twee jaar geleden, in aanloop naar het WK 2014 in Brazilië, voor het laatst te gast in Rotterdam, terwijl het laatste bezoek aan Eindhoven van 2 september 2011 dateert. De Amsterdam ArenA was de afgelopen twee seizoenen tot ieders tevredenheid de thuishaven van Oranje.

Terug het land in

Directeur betaald voetbal Bert van Oostveen over de stadionkeuze: “Volgend seizoen start een nieuwe, lastige kwalificatiereeks. Dan willen wij met Oranje weer graag terug het land in. Wij hebben frequent en constructief overleg gehad met de stadions en kijken ernaar uit om met Oranje terug te keren in de drie voetbalhoofdsteden.

De verkeerssituatie rondom De Kuip, die voor ons toch altijd een punt van zorg was, is de laatste tijd aanzienlijk verbeterd. Maar ook binnen de muren van het stadion is het nodige gebeurd, waardoor wij onze supporters, genodigden en relaties beter kunnen ontvangen. De sfeer heeft in Rotterdam natuurlijk nooit ter discussie gestaan”.

Eindhoven

Het Philips Stadion is het toneel van Oranjes eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen. Griekenland is donderdag 1 september als oefentegenstander vastgelegd. Het Nederlands elftal was vijf jaar geleden voor het laatst te gast in Eindhoven. Op 2 september 2011 boekte het Nederlands elftal hier de historische 11-0 zege op San Marino.
 
“Uit de historie blijkt dat het goed is om vriendschappelijke wedstrijden van Oranje over het land te spreiden. Eindhoven, dat zeker sinds afgelopen weekend ook een van de voetbalhoofdsteden van Europa is, is een uitstekend gastheer”, aldus de directeur betaald voetbal.
 
In de Amsterdam ArenA wordt overigens niet alleen om plaatsing voor het WK 2018 gespeeld. Dinsdag 28 maart oefent het Nederlands elftal tegen Italië in Amsterdam.

Programma 

Het seizoen 2016/ ’17 ziet er voor Oranje als volgt uit:
 
2016

donderdag 1 september
20.45 uur Nederland – Griekenland (vr), Philips Stadion, Eindhoven

dinsdag 6 september
20.45 uur Zweden – Nederland (WK-kw), Solna Arena, Solna

vrijdag 7 oktober
20.45 uur Nederland – Wit-Rusland (WK-kw), Stadion Feijenoord, Rotterdam

maandag 10 oktober
20.45 uur Nederland – Frankrijk (WK-kw), Amsterdam ArenA

zondag 13 november
18.00 uur Luxemburg – Nederland (WK-kw), n.t.b.
 
2017

zaterdag 25 maart
20.45 uur Bulgarije – Nederland (WK-kw), n.t.b.

dinsdag 28 maart
20.45 uurNederland – Italië (vr), Amsterdam ArenA

vrijdag 9 juni
20.45 uur Nederland – Luxemburg (WK-kw), Stadion Feijenoord, Rotterdam

De locaties voor de twee resterende WK-thuisduels van Oranje in 2017 (Bulgarije 3 september) en Zweden (10 oktober) worden later ingevuld.

ONTVANG LIVE UPDATES TIJDENS DE WEDSTRIJD

Blijf op de hoogte van al het nieuws rond het Nederlands elftal en het Nederlands vrouwenelftal!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen