Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Geloof in Nike Most Wanted

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2016, 17:15
2:21

Danny Blind en Ruud van Nistelrooy op de bank bij Oranje. - Foto: KNVB Media

Voetballers die dromen van een profcarrière, maar nog niet zijn ontdekt, krijgen bij Nike Most Wanted de kans om zich alsnog in de kijker te spelen. Bij de Noord-Europese finales in Hilversum kregen de deelnemers bezoek van bondscoach Danny Blind en zijn assistent Ruud van Nistelrooy, die allebei ook pas op latere leeftijd de stap maakten naar het Betaalde Voetbal.

"Het is nooit te laat", weet Blind, die pas op zijn zeventiende werd opgepikt door Sparta Rotterdam. "Het begint bij een ongelofelijke passie en de absolute drive om iets te bereiken. Het beste voorbeeld is misschien wel Vincent Janssen. Natuurlijk zat hij al wel bij het Betaalde Voetbal, maar hij moest een stapje terug doen. Door te werken en beter te worden, kan je uiteindelijk toch succesvol zijn."

Van Nistelrooy vult aan: "Ik geloof in dit project omdat er via Nike Most Wanted jongens een profcontract hebben verdiend, die niet zijn opgepikt door de vele talloze scouts die in Nederland rondlopen. En dan is dit een unieke kans voor jongens die buiten dat net vallen, maar nu toch worden opgepikt."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen