Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Frankrijk: Elftal van wereldklasse

KNVB Media
KNVB Media
22 maart 2016, 14:30

Wesley Sneijder in duel met Blaise Matuidi. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal wacht vrijdag in de Amsterdam ArenA (aftrap 20.45 uur) een mooie uitdaging. Het elftal van Frankrijk is een goede mix van sterren en aanstormende talenten. Juventus-speler Paul Pogba is de meest aansprekende naam. De middenvelder met de opvallende kapsels is uitgegroeid tot één van de beste spelers ter wereld.

De laatste ontmoeting tegen Frankrijk maakte veel duidelijk voor toenmalig bondscoach Louis van Gaal. In het Stade de France had Oranje op 5 maart 2014 (elf Franse spelers die in actie kwamen, maken opnieuw deel uit van de selectie) weinig in te brengen. Frankrijk won met 2-0 dankzij goals van Karim Benzema en Blaise Matuidi. Het was een aanleiding voor Van Gaal om te gaan experimenteren met vijf verdedigers. Een systeem dat bijzonder succesvol bleek op het WK.

Brazilië

Oranje kwam in Brazilië zelfs verder dan Frankrijk, dat strandde in de kwartfinale. De uiteindelijke wereldkampioen Duitsland was met 1-0 te sterk. Desondanks had de ploeg een goede indruk gemaakt. Een groot verschil met vier jaar eerder toen de ploeg met één punt uit drie wedstrijden met de staart tussen de benen uit Zuid-Afrika vertrok. Op het EK in Oekraïne en Polen, twee jaar later, presteerde ploeg opnieuw moeizaam. In de kwartfinale verloor het met 2-0 van Spanje.

Het gastland van het komende EK heeft desondanks een goed palmares op eindtoernooien. De ploeg werd Europees Kampioen in 1984 en 2000 en Wereldkampioen in 1998. Didier Deschamps, de huidige bondscoach, was erbij in 1998 en 2000.

Goed gevoel

Nederland kan voor een goed gevoel beter terugdenken aan de één na laatste ontmoeting met Frankrijk; op het EK in 2008. In Zwitserland won Oranje met maar liefst 4-1. Patrice Evra en reservedoelman Steven Mandade zijn de enige spelers van de huidige selectie die er toen ook bij waren. Bij Oranje beleefden de nu ook aanwezige Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay in Bern een topavond tegen de Fransen.

Daley Blind, Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Daryl Janmaat zijn extra gebrand op een goed resultaat tegen Frankrijk. Zij treffen in de Amsterdam ArenA hun ploeggenoten. Blind en Depay (Manchester United) nemen het op tegen de talentvolle spits Anthony Martial. Wijnaldum en Janmaat van Newcastle United komen snelle aanvaller Moussa Sissoko tegen.

Wereldsterren

De toeschouwers in de Amsterdam ArenA kunnen sowieso veel wereldsterren aan het werk zien. Naast de ijzersterke Pogba en de ervaren Evra zijn ook Olivier Giroud (Arsenal), Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain), Bacary Sagna (Manchester City) en Raphaël Varane (Real Madrid) blikvangers. De negentienjarige Kingsley Coman is één van de aanstormende talenten. De aanvallende middenvelder maakt wekelijks indruk bij Bayern München.

Dat Frankrijk op dreef is, bewees de ploeg (tijdens een overigens bijzondere trieste avond) op 13 november in eigen huis tegen Duitsland. De ploeg van Deschamps nam revanche voor de verloren kwartfinale op het WK in Brazilië. De Fransen wonnen met 2-0. Oranje is gewaarschuwd.

Tickets

Het duel is gewild, want er zijn al bijna 40.000 kaarten verkocht. De Franse voetbalbond heeft bovendien ook 1700 kaarten besteld voor haar fans.

Tickets voor de wedstrijd zijn te bestellen in de KNVB Ticketshop, vanaf € 23,-. Om Oranje ClubCardhouders te bedanken voor de support in de afgelopen periode, ontvangen zij geen 10%, maar 40% korting op de eerste twee kaarten.

Let op: het bestelproces is anders dan normaal. Lees daarom eerst de uitleg over wat er veranderd is. Een Oranje ClubCard is voor €17,50 aan te vragen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen