Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje in nieuw Nike-tenue

KNVB Media
KNVB Media
21 maart 2016, 9:30

Het nieuwe tenue van Oranje wordt maandag gepresenteerd. - Foto: KNVB Media

Nike en de KNVB presenteren maandag het nieuwe thuis- en uittenue van het Nederlands elftal.

Het tenue, in de nauw aan het Koninklijk huis verbonden kleuren oranje en nassaublauw, reflecteert traditionele Nederlandse waarden als moed, leiderschap en trouw.

Het Nederlands elftal, dat vrijdag 25 maart tegen Frankrijk voor het eerst in het nieuwe tenue uitkomt, draagt deze kleding gedurende de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland. Ook de overige nationale teams van de KNVB gaan in navolging van Oranje binnenkort over op de nieuwe Nike kledinglijn.

Stijlvolle accenten

Het nieuwe thuisshirt – uiteraard in het klassieke oranje – heeft stijlvolle nassaublauwe accenten op de kraag. Het KNVB-logo en de strepen aan de zijkant zijn ook in deze kleur uitgevoerd. Het shirt heeft details die appelleren aan de nationale trots. Op de binnenkant van een mouwboord is Oranje te lezen, terwijl op de andere het woord Leeuwen staat. Op de achterzijde van de kraag is het woord “Nederland” ingeweven.

Verder bevat de binnenkant van het shirt op borsthoogte een verwijzing naar de oprichting van de KNVB in 1889. De afbeelding is geïnspireerd op een van de eerste logo’s van de bond, een leeuw met kroon, die ook op historische Nederlands elftal shirts prijkt.

De broek is in dezelfde kleurstellingen uitgevoerd als het shirt; oranje met een blauwe bies. De kousen zijn blauw met op de kuit een oranje grafische voorstelling, die de snelheid en wendbaarheid van de spelers accentueert.

Uitshirt

Het nassaublauw - in twee gradaties- komt ook terug in het nieuwe uitshirt. Oranje introduceert het geheel blauwe tenue in de ontmoeting met Engeland op dinsdag 29 maart in het Wembley Stadium in London.

Een tenue met klassieke elementen, gecombineerd met Aeroswift Innovation. Deze techniek maakt de tenues 17% lichter en zorgt voor 50% meer stretch. Bovendien wordt transpiratie sneller opgenomen en drogen de tenues nog sneller.

Duurzaamheid

Voor Nike staat duurzame innovatie aan de wieg van hun kleding. Het gebruik van recycled polyester zorgt tegelijkertijd voor ongeëvenaarde prestaties en minder belasting van het milieu. Voor elk tenue – shirt, broek, kousen – is gebruik gemaakt van gemiddeld achttien gerecyclede plastic flessen.

Nike heeft sinds 2010 meer dan twee biljoen plastic flessen van vuilstortplaatsen omgevormd naar polyester. Genoeg om 3.500 voetbalvelden te bedekken.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen