Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Memory match: Franse victorie

KNVB Media
KNVB Media
12 januari 2016, 13:37
2:02

Foto: KNVB Media

Beb Bakhuys, Kick Smit, Puck van Heel. Legendarische namen uit het rijke verleden van het Nederlands elftal. Uit de tijd van zwart-wit beelden, de lederen bal en de wijde broeken. Vandaag precies tachtig jaar geleden stond dit legendarische drietal in de basis van het Nederlands elftal dat in een memorabele oefeninterland Frankrijk met 6-1 van de mat speelde.

Die cijfers dienen eigenlijk omgedraaid te worden - uitslag 1-6 dus - want Oranje was die zondag 12 januari 1936 te gast in het sfeervolle Parc des Princes. Voor 35.000 enthousiaste Parijzenaars had Bakhuys het in de eerste helft op zijn heupen en nam drie van de vier goals voor zijn rekening. Met een ongekende voorsprong (0-4) ging Oranje rusten om na de pauze de Franse keeper nog tweemaal te passeren. 
 
Overigens was deze overwinning in die tijd al de derde zege op rij van Nederland op Franse bodem. Maar wel de laatste. Oranje slaagde er daarna nooit meer in de Fransen in hun eigen land te verslaan. In de gehele interlandgeschiedenis stonden beide landen tot dusver 23 keer tegenover elkaar, waarin Nederland tien keer als winnaar van het veld stapte.  
 
Nederland-Frankrijk in de ArenA
 
Over ruim twee maanden volgt interland nummer 24. De Amsterdam ArenA is vrijdag 25 maart het toneel van de eerste interland van Oranje in dit kalenderjaar. De kaartverkoop voor dit duel is reeds gestart. Bestel online tickets!
 
Statistieken:
Frankrijk - Nederland 1-6 (0-4).
Scoreverloop: 5. Beb Bakhuys 0-1; 35. Frank Wels 0-2; 40. Beb Bakhuys 0-3; 41. Beb Bakhuys 0-4; 64. Roger Courtois 1-4; 85. Daaf Drok 1-5; 87. Joop van Nellen 1-6.
Opstelling Nederland: Leo Halle, Mauk Weber, Bertus Caldenhove, Bas Paauwe, Wim Anderiesen, Puck van Heel, Frank Wels, Daaf Drok, Beb Bakhuys, Kick Smit, Joop van Nellen. 
 

  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen