Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blind: 'Geven doelpunten weg'

KNVB Media
KNVB Media
6 september 2015, 21:00

Foto:

Danny Blind heeft er de afgelopen dagen alles aangedaan om het slechte gevoel van het duel met IJsland weg te krijgen bij zijn team. Hoewel de bondscoach het veldspel van zijn ploeg niet eens zo slecht vond, vond hij dat persoonlijke fouten de nederlaag tegen Turkije (3-0) zondag hebben ingeleid.

“IJsland was een hele ongelukkige wedstrijd. Na de rode kaart werd het gewoon heel moeilijk. Ik heb geprobeerd dat negativisme weg te halen en te benadrukken dat het ook anders had kunnen lopen”, vertelde Blind voor de camera van de NOS. “Aan het veldspel lag het niet, maar we schieten onszelf in de voet door de doelpunten zo gemakkelijk weg te geven. De eerste goal valt via de omschakeling, dan mag het centrum niet helemaal open liggen. De tweede viel na een ingooi van onszelf.”

Benutten van kansen

Ook het benutten van kansen was een probleem. “We hebben er misschien wel meer gehad dan Turkije, met name voor rust. We belonen onszelf alleen niet. En Wijnaldum had direct na rust die kopkans niet mogen missen. We hadden dat doelpunt heel hard nodig om weer geloof in een goed resultaat te krijgen. In het vervolg van de tweede helft zijn we vervolgens steeds minder gaan spelen.”

Oranje is nu afhankelijk van een misstap van Turkije. “Laten we hopen dat dit gebeurt. Ze spelen nog tegen de nummer één en twee in de poule. Dus waarom niet? Uiteraard moeten wij dan zelf ook onze wedstrijden winnen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen