Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Hiddink weg bij Oranje

KNVB Media
KNVB Media
29 juni 2015, 22:36

Foto: KNVB.nl

Guus Hiddink en de KNVB hebben maandag 29 juni 2015 besloten het contract van de bondscoach per 1 juli te beëindigen. De overeenkomst tussen bond en bondscoach ging in op 1 augustus 2014 en zou doorlopen tot en met het EK van 2016 in Frankrijk.

,,Ik betreur deze ontwikkeling’’, aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen. ,,Helaas waren de resultaten van het werk van Guus niet voor iedereen meteen zichtbaar, we danken Guus voor zijn inzet."

Onder Hiddink speelde Oranje tien wedstrijden. Vier werden er gewonnen, een werd gelijk en vijf gingen er verloren. In de kwalificatie voor het EK 2016 staat Oranje met nog vier wedstrijden te spelen derde in de groep, achter IJsland en Tsjechië.

Guus Hiddink: ,,Ik vind het jammer dat het zo gelopen is. Ik vond het een eer om weer bondscoach te zijn van het Nederlands elftal, en ik wens mijn opvolger, de staf en de selectie alle succes op weg naar het EK in Frankrijk.’’

De overige leden van de technische staf van het Nederlands elftal blijven onder contract van de KNVB. Over de invulling van de ontstane vacature beraadt de KNVB zich.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen