Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Leeuwinnen walsen over Estland heen

KNVB Media
KNVB Media
20 mei 2015, 21:09

Foto:

De OranjeLeeuwinnen hebben het Nederlandse publiek woensdag een heerlijke voetbalavond voorgeschoteld. Op het Kasteel in Rotterdam won de ploeg van bondscoach Roger Reijners de uitzwaaiwedstrijd tegen Estland met maar liefst 7-0.

De WK-selectie van Oranje is nog niet helemaal compleet en daardoor kregen meerdere speelsters die normaal net buiten de basis vallen een kans. Ook Ashley Bakker was erbij. Zij viel buiten de boot voor de uiteindelijke WK-selectie, maar mocht voorafgaand aan de reis naar Canada nog één keer opdraven. Shanice van de Sanden, Renate Jansen en Marthe Munsterman, die ook waren afgevallen, maakten in de tweede helft hun opwachting. Voor Munsterman was het haar debuut. Ook Maran van Erp speelde haar eerste interland bij de Leeuwinnen. Zij startte zelfs in de basis.

Reservekeepster Sari van Veenendaal mocht woensdag zichzelf nog een keer laten zien. Voor haar viel er tegen Estland weinig eer te behalen. Ze hoefde de gehele wedstrijd geen enkele redding te verrichten en kwam alleen met een terugspeelbal in beeld.

Gaten in de defensie

Vanaf de eerste minuut koos Oranje de aanval en trok de nummer 77 van de wereld zich terug. Het kostte Nederland weinig moeite om gaten te vinden in de defensie. Na twaalf minuten was het raak. Jill Roord beëindigde een mooie solo met een zacht, maar geplaatst schot in de hoek: 1-0. Het publiek op het Kasteel was nauwelijks weer gaan zitten of het kon opnieuw juichen. Een goede voorzet van Bakker kon door Daniëlle van de Donk eenvoudig worden binnengetikt.

Na een klein halfuur was het zelfs al 3-0. Merel van Dongen maakte haar eerste treffer in Oranjeshirt. Ze verraste de Estse keeper door een vrije trap in één keer op doel te schieten. Met een lastige stuit, toch leek de bal houdbaar, viel de bal binnen. Vlak voor rust tekende Van de Donk voor haar tweede treffer: 4-0. Opnieuw was de voorzet van Bakker.

Rebound

In de tweede helft was het spel, mede door de vele wissels, rommeliger. Het spelbeeld bleef echter hetzelfde. De 5-0 viel al snel. Bakker ging over het been bij een verdediger en Desiree van Lunteren mocht vanaf elf meter aanleggen. De keeper van Estland bracht echter redding, waarna Van de Sanden de rebound binnenschoot.

Pas in de slotfase schroefde Oranje de score nog een beetje op. Een goede actie van Van de Sanden belandde op het hoofd van Jansen: 6-0. Dezelfde Jansen kopte in blessuretijd vanuit een corner ook de 7-0 binnen. Vanaf dat moment kon het uitzwaaien door het enthousiaste publiek beginnen.

De OranjeLeeuwinnen vertrekken zondag naar Canada. Op zaterdag 30 mei speelt de ploeg van Reijners in Toronto de laatste oefenwedstrijd op weg naar het WK. Het sterke Zweden is dan de tegenstander.

Statistieken:

Nederland - Estland 7-0 (4-0)

Scoreverloop: 12. Roord 1-0, 13. Van de Donk 2-0, 26. Van Dongen 3-0, 45+3 Van de Donk 4-0, 47. Van de Sanden 5-0, 86. Jansen 6-0, 90+3. Jansen 7-0

Opstelling Nederland: Van Veenendaal, Hogewoning (63. Bito), Van Dongen, Van der Gragt (46. Hoogendijk), Van Lunteren (63. Janssen), Van Erp (63. Munsterman), Roord, Middag, Van de Donk (46. Van de Sanden), Bakker en Lewerissa (76. Jansen).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen