Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Doelpunt Van Persie de mooiste'

KNVB Media
KNVB Media
16 juli 2014, 10:00

Foto: KNVB.nl

De afgelopen weken plaatsten we rond WK-wedstrijden regelmatig waar de wereld, Nederland of juist het land van de tegenstander op zocht via Google. Nu het toernooi voorbij is, is het tijd om terug te blikken. Waar werd het meest op gezocht en wat zijn de meest opvallende feiten?

Allereerst het mooiste doelpunt. Officieel moet deze nog gekozen worden. Maar de 'Googelaars' weten het al lang. De fraaie kopbal van Robin van Persie tegen Spanje werd wereldwijd het meest gezocht. Daarna volgt de treffer van Lionel Messi in de laatste minuut tegen Iran en op drie staat de prachtige treffer van James Rodriguez namens Colombia in de wedstrijd tegen Uruguay.

Coach

En dan de coach van het toernooi. Voor ons was dat onbetwist Louis van Gaal. Hij staat echter 'slechts' op nummer 2. Luiz Felipe Scolari van Brazilië is het meest gezocht. Op nummer drie staat (opvallend) Jürgen Klinsmann van de Verenigde Staten.

De wedstrijd van het toernooi dan. Spanje-Nederland toch? Voor ons inderdaad wel. Wereldwijd staat het duel op twee. De 1-7 overwinning van de Duitsers op Brazilië in de halve finale heeft echter de meeste zoekopdrachten gekregen. Op drie staat Verenigde Staten-België.

Penalty

Oh ja, dan nog een opvallend feitje. Wij konden het maar moeilijk verkroppen dat Oranje de finale niet haalde. Zeker toen we hoorden dat de strafschop van Ron Vlaar misschien toch zat. Toen dat nieuws naar buiten kwam, steeg het aantal zoekopdrachten naar deze 'misser' met factor 34!
 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen