Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vorm bluft, Kuyt is trots

KNVB Media
KNVB Media
13 juli 2014, 3:00

Foto: KNVB.nl

Nooit eerder op een WK kwamen van één land alle 23 selectiespelers in actie tijdens het toernooi. Het Nederlands elftal zorgde zaterdagavond in de strijd om de derde plaats tegen Brazilië (3-0) voor een unicum.

In de slotminuten bracht bondscoach Louis van Gaal reservedoelman Michel Vorm in, de enige speler die tot dan nog niet in actie was gekomen op het WK-toernooi. ,,Ik wist dat ik erin zou komen want dat had de trainer beloofd. Mooi dat hij die belofte nakomt. Dit typeert voor ons het toernooi. Ook mooi dat we zo kunnen afsluiten’’, liet Vorm weten aan de NOS.

Hoewel…Vorm had natuurlijk liever al veel eerder zijn waarde willen bewijzen. Bijvoorbeeld in de kwartfinale tegen Costa Rica toen Jasper Cillessen bij het aanbreken van de strafschoppenserie moest plaatsmaken voor Tim Krul en de laatste met twee gestopte penalty’s tot de held van de avond zou uitgroeien. ,,Ik had daar ook willen staan, maar het was een goede beslissing van de coach, bleek achteraf. Hoewel: ik had er dan drie penalty’s gestopt’’, zei Vorm met een knipoog.

Kuyt is trots op zichzelf

Dirk Kuyt, de routinier van Oranje, had nog geen zin om zich uit te spreken over zijn toekomst in Oranje. ,,Daar heb ik nog niet nagedacht. Ik ben alleen maar met het WK bezig geweest. De tijd is nog niet rijp om te zeggen wat ik ga doen bij Oranje. Dat hangt ook van de nieuwe bondscoach af. Maar ik ben er trots op dat ik mezelf in dit elftal heb geknokt. Ik heb in de afgelopen week twee keer 120 minuten en één keer negentig minuten gespeeld. Ik ben dus nog fit genoeg.’’
 

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen