Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Respect voor Vlaar'

KNVB Media
KNVB Media
11 juli 2014, 12:45

Foto: KNVB

Na de gemiste strafschop van Ron Vlaar is er vanuit verschillende hoeken kritiek gekomen op de beslissing van bondscoach Louis van Gaal om de verdediger de eerste strafschop te laten nemen. Vlaar was immers in de eerste strafschoppenserie pas de zesde keuze. Onzin, zo vindt de verdediger zelf.

,,Achteraf kun je zeggen dat het niet verstandig was om mij de eerste penalty te laten nemen, maar dat vind ik onzin", reageert Vlaar in De Telegraaf. ,,Robin van Persie was onze nummer één, maar hij was al gewisseld. De bondscoach vroeg of ik zijn plek wilde innemen en dat heb ik gedaan."

De afloop is bekend. ,,Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen, maar dan moet je hem wel binnenschieten", vervolgt Vlaar. ,,En dat heb ik niet gedaan. Wat er misging? Hij ging er niet in. De klasse van Sergio Romero? Hij ging er niet in. Ik koos mijn hoek en die koos hij ook. Dan gaat hij er niet in.”

Alle respect voor Vlaar

Gelukkig keek zijn coach bij Aston Villa, Paul Lambert, vooral naar de uitstekende wedstrijden die Vlaar speelde tijdens het WK. ,,Ron speelde een fantastisch toernooi, ik ben verschrikkelijk blij voor hem", aldus Lambert op de website van de club.

,,Hij speelde echt goed”, aldus de oefenmeester. ,,Op het allerhoogste podium heeft hij constant een extreem hoog niveau gehaald. En hij heeft tegenover een paar echte topspelers gespeeld. Ik weet zeker dat hij, wanneer hij terugkeert bij de club, van iedereen hier alle respect krijgt.”

Teleurstelling nederlaag groter

Jordy Clasie kwam tegen Argentinië voor het eerst in het veld. Tot dat moment was hij de enige veldspeler die nog geen minuten had gemaakt. Het knaagde wel een beetje, zo bekent de middenvelder van Feyenoord.

,,Dat was moeilijk en vervelend, maar ik heb nooit mijn kop laten hangen”, vertelt hij aan Metro. ,,De teleurstelling van die nederlaag is veel groter dan de teleurstelling vanwege het weinige aantal minuten dat ik in actie ben gekomen.”

Goede gevoel meenemen

Ondanks de uitschakeling, is Arjen Robben trots op de prestatie van het team. ,,Dat goede gevoel moet iedereen straks meenemen naar huis, al weet ik ook wel dat je er op dit moment niets voor koopt”, aldus de sterspeler in het Algemeen Dagblad. ,,Maar wees eerlijk: we hebben vijf weken lang alles eruit gehaald wat erin zat. Alleen tegen de Argentijnen viel het dubbeltje net de verkeerde kant op.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen