Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Gaal: 'We hebben alles gegeven'

KNVB Media
KNVB Media
10 juli 2014, 2:00

Foto:

Louis van Gaal is trots op wat Nederland heeft gepresteerd tijdens het WK. Dat het misging tegen Argentinië is voor de bondscoach een grote teleurstelling. Zeker omdat er meer in had gezeten.

,,We hebben vanaf de tweede helft gedomineerd”, blikte Van Gaal terug bij de NOS. ,,We hebben alleen te weinig met onze dominantie gedaan. Dat komt ook omdat Argentinië een beter georganiseerde ploeg is dan de teams die we hiervoor hebben getroffen. Maar ook Argentinië creëerde te weinig. En dan weet je dat het uitloopt op strafschoppen, al heb ik tijdens de wedstrijd nooit het gevoel gehad dat we gingen verliezen.”

Wissel

Van Gaal had het liefst Tim Krul weer ingebracht voor de strafschoppen. ,,Ik heb lang gewacht met mijn derde wissel, maar moest Robin van Persie er wel uithalen. Hij liep op zijn laatste benen en was geen aanspeelpunt meer. Bovendien had ik het gevoel dat Klaas Jan Huntelaar de winnende ging maken.”

Hoewel de teleurstelling overheerst bij Van Gaal, voelt hij ook trots. ,,We hebben het fantastisch gedaan hier in Brazilië. Niemand had dit verwacht.”

Aan de wedstrijd van zaterdag tegen Brazilië wil hij nog niet denken. ,,Zo’n wedstrijd organiseer je misschien bij de jeugd, maar niet op dit niveau. Na een lang toernooi en seizoen moet je de spelers voor zo’n wedstrijd nog een keer belasten. Toch is het zaak om niet opnieuw te verliezen. Zo’n fantastisch toernooi mag je niet afsluiten met twee nederlagen.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen