Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Van Persie: 'We kunnen ze pakken'

KNVB Media
KNVB Media
7 juli 2014, 13:30

Foto:

Arjen Robben zei het na de moeizame zege op Costa Rica, zaterdag in Salvador, keer op keer. De halve finale tegen Argentinië, woensdagavond om tien uur Nederlandse tijd, is niet alleen het duel tussen Arjen Robben en Lionel Messi.

,,Daarmee doe je de rest echt tekort”, aldus de Nederlandse international die samen met onder meer de sterspeler van FC Barcelona wordt gezien als beste speler van dit WK. ,,Ze hebben weliswaar een hele grote geweldenaar in hun team, maar dat betekent niet dat het alleen maar om Messi draait.”

Dat vindt Klaas-Jan Huntelaar ook. ,,Ik heb Argentinië nu een paar keer aan het werk gezien”, zegt de held van de kwartfinale tegen Mexico. ,,In het begin hadden ze nog zo hun moeilijkheden, maar de laatste wedstrijden hebben ze aardig gespeeld. Het is een goed team.”

Al betekent dat niet dat de ploeg van bondscoach Louis van Gaal bang is voor de Argentijnen die in São Paulo waarschijnlijk niet kunnen beschikken over Angel Di Maria en Sergio Agüero, hun andere twee sterspelers. Zowel de getructe aanvaller van Real Madrid als de sluwe doelpuntenmaker van Manchester City is geblesseerd. ,,Maar waarom zouden we ook bang moeten zijn?”, meent Huntelaar. “Wij spelen dit toernooi tegen iedereen goed, dus tegen Argentinië ook.”

Van Persie

Robin van Persie is het daarmee eens. En dat heeft er niet alleen mee te maken dat Oranje - dat naast Nigel de Jong, Leroy Fer wellicht ook de aan zijn knie geblesseerde Ron Vlaar moet missen - het tegen Argentinië doorgaans altijd goed doet. Van de acht ontmoetingen verloor Nederland bijvoorbeeld maar één keer en won het zelfs viermaal.

,,Dat we nu zo goed spelen komt ook”, zegt de aanvoerder van Oranje, ,,omdat we dit WK met een groot geloof spelen. Ik ben er daarom ook van overtuigd dat we Argentinië kunnen pakken. Net zoals we dit toernooi iedereen kunnen pakken.”

Alleskunner

Het zijn exact dezelfde woorden die Kuyt ook uitsprak. ,,We zijn met Oranje aan een fantastisch toernooi bezig en we kunnen volgens mij iedereen verslaan”, vertelt de alleskunner van de Nederlandse ploeg. ,,Ook Argentinië dus. Al wordt het woensdag wel de dood of de gladiolen, maar we hebben er alle vertrouwen in.” Robben: ,,De teamspirit is gewoon heel goed in dit team. Op deze manier kunnen we nog een heel eind komen.”

Dat Oranje van die acht keer wel de belangrijkste wedstrijd verloor – de WK-finale van 1978 in de heksenketel van Buenos Aires – dat moeten we volgens Wesley Sneijder maar even van ons afzetten. ,,Argentinië blijft Argentinië, maar wij zijn het Nederlands elftal”, vindt de nummer 10 van Oranje. ,,De historie is mooi, maar die moeten we nu even vergeten.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen