Robben: 'Dit is dik- en dikverdiend'

6 juli 2014, 2:15

De spelers van het Nederlands elftal konden hun geluk niet op met het bereiken van de halve finale van het WK. ,,Wat we met zijn allen elke keer weer laten zien is ongelooflijk'', beschreef Arjen Robben zijn gevoel na de winst op Costa Rica.

,,Dit is dik-, dik-, dik, dikverdiend. Als er één ploeg moest winnen? Zo veel kansen als we hebben gehad'', aldus Robben die zichzelf ijzersterk voelde de hele wedstrijd. ,,Ik was op een gegeven moment zelfs kwaad dat ik de bal niet kreeg. Ik voelde dat ik het verschil kon maken.''

Dat lukte uiteindelijk niet, waardoor invaller-doelman Tim Krul de hoofdrol naar zich toe kon trekken in de strafschoppenserie. ,,Wat Tim doet is fantastisch. En het is weer zo’n voorbeeld dat je het met zijn allen doet. En Tim is nu de held van Nederland, prachtig.''

Ook aanvoerder Robin van Persie genoot met volle teugen. ,,Dit was bizar, een soort rollercoaster. Op en neer, we hebben een paar kansen gehad, maar het zat net niet mee'', zei hij bij de NOS. ,,Het was zenuwslopend.''

Fysiek hakten de 120 minuten er ook in, bekende de spits. ,,Overal kramp en toch winnen we. Met zo’n strafschoppenserie is het jezelf oppompen en er staan om ze koeltjes te nemen. En dat de wissel van Tim zo uitpakt is fantastisch.''

Wesley Sneijder schoot in de reguliere speeltijd en in de verlenging een keer op het aluminium en zag Oranje nog een paar keer vergeten om de 1-0 te maken. ,,En dan begint het toch te kriebelen, dat hij niet aan de andere kant valt. We hebben diep moeten gaan, maar we zijn fit en ook bij de penalty’s stonden we nog overeind.''