Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Sneijder: oppassen voor Costa Rica

KNVB Media
KNVB Media
3 juli 2014, 16:00

Foto:

Arjen Robben begon na de wonderlijke 2-1 zege in de achtste finale op Mexico, afgelopen zondag in Fortaleza, al stiekem te dromen van de wereldtitel. 'Daar maken we nu zeker kans op', aldus de aanvaller.

Klopt, zei ook Wesley Sneijder, maar tegelijkertijd moeten we volgens hem daar wel voorzichtig mee zijn. ,,Natuurlijk telt nu alleen nog de titel, maar om minimaal de halve finale te halen, moeten we wel eerst van Costa Rica winnen.”

En dat wordt zaterdag om 17.00 uur in Salvador (22.00 uur Nederlandse tijd) zonder de geblesseerde Nigel de Jong niet zo eenvoudig als iedereen denkt, meent Sneijder. ,,Vergis je niet. Costa Rica wordt gesteund door veel meer supporters, en heeft echt wel een goede ploeg. Anders sta je natuurlijk ook niet in de kwartfinale van een WK. Daarom moeten we ook echt honderd procent geconcentreerd zijn.”

Robben is het daarmee eens. ,,Costa Rica werd eerste in een moeilijke poule met Uruguay, Italië en Engeland. Dat had van te voren natuurlijk niemand verwacht. We zullen daarom opnieuw vol aan de bak moeten, net zoals tegen Mexico. Maar zoals altijd hebben we er het volste vertrouwen in.”

Teamspirit

En dat komt niet alleen door de voortreffelijke resultaten, meent Robben. De snelle vleugelspits, die in Brazilië zo goed is omdat hij naar eigen zeggen al een tijdje niet geblesseerd is, haalt naast de goede sfeer ook de teamspirit van de ploeg van Louis van Gaal aan. ,,Daar zit dit WK ook onze kracht. We stralen onoverwinnelijkheid uit. Dat zag je wel weer tegen Mexico. We stonden weliswaar achter, maar we bleven rustig.”

Dat kwam ook, zei Sneijder, omdat Oranje geen moment dacht dat het zou verliezen. ,,Sterker nog, toen we vlak voor tijd die corner kregen waaruit ik scoorde, zei ik al tegen Ron Vlaar dat dit de gelijkmaker zou worden.”

Dat vertrouwen zie je nu overal terug, meent Sneijder. ,,Het is echt geen toeval dat we dit WK de enige ploeg zijn die drie keer een achterstand heeft omgebogen tot een winst. Naast dat we over een goede bank beschikken, komt dat door onze teamspirit. Precies zoals Arjen zegt. Zo hebben we al die partijen niet één keer het gevoel gehad dat we niet zouden winnen. We bleven er altijd in geloven, ook al hadden we tegen Mexico nog maar een paar minuten te spelen.”

Voorsprong

Het is alleen wel te hopen dat Oranje zaterdag tegen Costa Rica nu eens niet eerst tegen een achterstand aanloopt, lacht Sneijder. ,,Met een voorsprong voetbalt het toch een stuk makkelijker. Maar aan de andere kant: winnen is winnen, ook al doen we dat nadat we eerst op achterstand hebben gestaan. Als we de zekerheid hebben dat we doorgaan, maakt me dat niets uit.”

Dat vindt Robben ook. ,,Want dat betekent dat we opnieuw in de halve finale van een WK staan. Wie weet wat er dan nog kan en gaat gebeuren. Natuurlijk, het is mooi dat sommigen mij tot nu toe de beste speler van het toernooi vinden, maar daar ben ik eerlijk gezegd totaal niet mee bezig. Het is veel belangrijker dat we het met het team goed doen. En dat gaat vooralsnog meer dan prima. Ik kan daarom alleen maar trots op de jongens zijn. Al zijn we natuurlijk nog niet klaar.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen