'Mexico meer opgeleverd dan kwartfinale alleen'

Ook verdediger Ron Vlaar is trots op het team. In het bijzonder op de manier waarop de achterstand tegen Mexico in de slotfase van de wedstrijd werd omgebogen naar een overwinning.

,,We zijn in dit toernooi drie keer op achterstand gekomen, tegen Spanje, Australië en Mexico en steeds wisten we het om te buigen in een overwinning doordat we bleven geloven in een goed resultaat en vooral bleven gáán", vertelt Vlaar aan Voetbal International. ,,Wat dat betreft heeft de wedstrijd tegen Mexico meer opgeleverd dan de kwartfinale. Zo'n wedstrijd onder zulke zware omstandigheden, zó winnen, ja, dat geeft een enorme boost."

Huntelaar klaagt niet meer

Een belangrijke rol was in die wedstrijd weggelegd voor invaller Klaas Jan Huntelaar. Ex-international John Bosman kijkt er met bewondering naar. ,,Hij heeft geen wedstrijdritme, het is dan ook zaak dat hij veel oefent op het afwerken tijdens de training en heel erg hard werkt”, reageert de voormalige spits tegenover NUsport.

,,Dan krijg je de scherpte voor de goal”, vervolgt hij. ,,Dat zag je ook in de wedstrijd tegen Mexico. Hij is er wel klaar voor en hij klaagt niet meer over zijn reserverol. In tegenstelling tot twee jaar geleden, dat is de kracht van het Oranje van nu.”