Huntelaar: 'Pure adrenalinekick'

29 juni 2014, 21:15

Klaas-Jan Huntelaar maakte tegen Mexico zijn eerste minuten op dit WK en eiste meteen de hoofdrol op. In blessuretijd schoot de invaller een strafschop achter Guillermo Ochoa: 2-1. Met dank aan Arjen Robben.

Huntelaar genoot nog volop na van zijn benutte strafschop. ,,Hier droom je als kleine jongen van. De laatste keer had ik gemist, dus er stond wel wat druk op. Maar de bal ging er in, fantastisch. Een pure adrenalinekick. De beste drugs die er is", zei Huntelaar tegen de NOS.

Robben werd gevloerd door Rafael Marquez en was, na de vervanging van Van Persie, de eerste aangewezen persoon voor het nemen van de penalty. ,,Robin is nummer 1, ik nummer 2. Maar soms moet je slim zijn”, zegt Robben. ,,Ik ken Klaas, hij is vast in zijn penalty’s. En hij was nog fris, stond er net in. Ik vroeg of hij ‘m wilde nemen en zijn antwoord klonk heel overtuigend. Dit was zijn moment.”

Robben kon de uitkomst nog maar moeilijk bevatten. ,,Het is echt ongelooflijk. Vijf minuten voor tijd lig je er nog gewoon uit. We vechten en blijven maar gaan, tot de laatste minuut. Ik ben echt zo trots op deze ploeg.”