Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Kuyt: 'Mexico is geen makkie'

KNVB Media
KNVB Media
27 juni 2014, 9:45

Foto:

Arjen Robben, één van de uitblinkers van Oranje tot nu toe op het WK, is vrij duidelijk. ,,Het mag niet eindigen tegen Mexico”, zegt de international over de wedstrijd van zondag in Fortaleza, met als inzet een plek in de kwartfinale.

Want de snelle aanvaller weet ook: met een ogenschijnlijk minder zware tegenstander in het vooruitschiet - Costa Rica of Griekenland - lijkt de weg naar de halve finale open te liggen.

Dirk Kuyt, in de laatste poulewedstrijd tegen Chili verrassend linksback, wil echter zover nog niet kijken. Volgens de oud-Feyenoorder moeten we er niet zomaar vanuit gaan dat we Mexico wel even verslaan.

,,Vergis je niet in deze ploeg,” vertelt Kuyt tegen OnsOranje. ,,Ik heb ze eerder dit WK aan het werk gezien in de poulewedstrijd tegen Brazilië. Toen speelden ze echt goed hoor, heel aanvallend ook. Dat heeft de hele wereld wel kunnen zien. Het zegt voldoende dat ze Brazilië vrij eenvoudig op een gelijkspel hielden en later met 3-1 wonnen van een sterke ploeg als Kroatië. Dat moeten we niet vergeten. Het wordt dan ook zeker geen makkie.”

Niet verslappen

Het is daarom zaak om niet te verslappen, vindt de Katwijker die zondag zijn honderdste interland hoopt te spelen. ,,Want naast dat Mexico een goede ploeg is, beschikken ze over enkele goede spelers. Als iemand als Javier Hernández, de spits van Manchester United, al niet in de basis begint, dan betekent dit dat de rest wel heel goed moet zijn. Ik heb dan ook veel respect voor ze, al hoop ik natuurlijk wel dat we winnen en we ons plaatsen voor de volgende ronde. Dat lijkt me vrij duidelijk."

Met topspelers als Robben, Van Persie en ook Sneijder in de ploeg heeft hij daar ook het volste vertrouwen in. ,,Sommige media zeggen dat we misschien niet heel sterk zijn. Dat vind ik zo’n onzin. Anders win je echt niet zomaar van toplanden als Spanje en Chili en daarnaast Australië, en scoor je in totaal al tien keer.”

Martins Indi

Of Mexico voor Kuyt inderdaad zijn jubileumwedstrijd wordt, is echter nog de vraag. Dat ligt er volledig aan hoe verdediger Bruno Martins Indi zich herstelt van de hersenschudding die hij opliep in het duel met Australië. Hij deed de laatste dagen weliswaar gewoon mee met de training, maar liet de partijvorm wel aan zich voorbij gaan. Kuyt is er hoe dan ook weer klaar voor. Of zoals hij zelf zegt: zijn optreden als linksback tegen Chili smaakt zeker naar meer.

Ook Memphis Depay, die dit WK als invaller al twee keer doel trof, zou zonder problemen vanaf het begin mee kunnen doen. ,,Maar ik ben realistisch”, zegt de jonge aanvaller van PSV. ,,Met Arjen Robben en Robin van Persie voor me, twee fantastische voetballers, weet ik dat ik normaal gesproken op de bank begin. Maar de bondscoach weet ook dat hij op me kan rekenen mocht het anders zijn. Zo voel ik dat zelf ook. Met die goede invalbeurten is het sowieso al een fantastisch toernooi voor me. Soms heb ik dan ook echt het gevoel dat ik in een droomwereld leef. Laten we hopen dat ik daarin nog een tijdje blijf, te beginnen met een mooi resultaat in het duel van zondag met Mexico.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen